Składniki
0 kawałek/kawałki/kawałków
- MASA SEROWA:
- 1/2 kostki margaryny, (rozpuścić)
- 500 g białego sera
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 budyń śmietankowy, lub waniliowy
- CIASTO:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki dżemu, (smak nieważny)
- 2 łyżeczkiciemnego kakao
-
6
55min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Roztopić margarynę, wystudzić.
2. Rozgrzać piekarnik temperatura 180 C.
3. Ubić jajka z cukrem, 2 min obr. 3-4.
4. Włożyć do naczynia ser, rozdrobnić wraz z jajkami 30s obr. 4-5 i 30s. obr. 3.
5. Dodać resztę składników, także margarynę wyrobić 30s. zwiększając obr od 1 do 4.
6. Przełożyć masę serową do innego naczynia.
7. Do naczynia wrzucić wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min 30s, obr. 3-4.
8. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, jeśli jest zbyt gęste można dodać więcej mleka.
9. Wlać na blaszkę, na wierzch łyżką nakładać masę serową,
10. Piec ok 45 min.
11. S M A C Z N E G O !!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper przepis!
Super przepis!
Ciasto wyszlo pyszne. Piekłam 45 min.termoobieg....
Ciasto wyszlo pyszne. Piekłam 45 min.termoobieg. Zmieniłam tylko proporcje ciasta ciemnego. 0.5 kg mąki+ 1 szklanka mleka+ 1 szklanka oleju+1łyżeczka sody+ 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Pozostałe produkty bez zmiany. Do sera dałam maslo i 2 łyżki śmietany kwaśnej, bo robiłam z twarogu Polecam
wyszedł super, polecam!!
wyszedł super, polecam!!
a mnie sie nie dopiekło w środku. Piekłam na...
a mnie sie nie dopiekło w środku. Piekłam na góra/dół. albo nawala piekarnik, albo coś robię nie tak. Teraz dopiekam kolejne 30 min na termoobieg
. Zobaczymy
bardzo dobre ciasto
bardzo dobre ciasto
pyszny, choć bardzo słodki,
pyszny, choć bardzo słodki, mimo, że dałam mniej jak w przepisie cukru..dałam też masło zamiast margaryny i olej kokosowy
więcej mleka dolewałam także, wyrosło fajnie, jednak potem opadł, po upieczeniu.. czy miałam go zostawić do wystygnięcia w piekarniku?nie piękę zbyt często, więc nie wiem
pyszny także na ciepło
dałam też łyżeczkę sody, bo bałam się że będzie za bardzo nią czuć
Super! Ale się naszukałam
Super! Ale się naszukałam pod hasłem sernik z murzynkiem; proponuję dodać jeszcze pod taka nazwą.
Ciasto dobre ale za dużo mąki
Ciasto dobre ale za dużo mąki w przepisie, dolewałam mleka i to sporo, wolę przepisy , gdzie podaje się wagę a nie na szklanki, mniej naczyń do mycia. Ale ciasto zjedzone !!!
....zrobiłam....jest
....zrobiłam....jest przepyszny...dzięki za przepis proszę o jeszcze
.....pozdrawiam....
ciasto pyszne - dodaję do
ciasto pyszne - dodaję do ulubionych
ciasto jest faktycznie pyszne
ciasto jest faktycznie pyszne i proste ale jeszcze szybciej i łatwiej by się go robiło gdyby skłdniki były podane w gramach-polecam przepis
witam, co do tego dlaczego
witam,
co do tego dlaczego ser nie wtopił się w ciasto: byc może ciasto było zbyt gęste (powinno mieć konsystencje gęstej śmietany), innym sposobem jest zostawienie kilku łyżek ciasta i położenie go na masie serowej lub metoda prób i błędów
życzę powodzenia i cieszę się że smakowało, pozdrawiam
Zrobiłam dzisiaj, tyle że ta
Zrobiłam dzisiaj, tyle że ta serowa warstwa upiekła się na równi, myślałam że wcieknie w tą czekoladową. A może lać warstwami, ciemna, serowa, ciemna, serowa. Któraś z Was próbowała?
Generalnie wyszło super, bardzo urosło
Rewelacyjny przepis: prosty ,
Rewelacyjny przepis: prosty , szybki i smaczny
esperanza napisał: Witam,mam
Mysle, ze raczej nie,jesli chcemy otrzymac identyczny wynik, ale spròbowac mozna
Wyjdzie , jestem pewna, tyle, ze zmieni troche smak, moze wyjdzie cos pod "sernik amerykanski" ?. Philadelphia jest w smaku troche inna od twarogu... Ale moze przy okazji odkryjemy jakies nowe swietne ciasto ???
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Ja piekłam to ciasto kilka
ciasto piecze się bardzo
ciasto piecze się bardzo dobrze, zgodnie z wczesniejszymi uwagami dodałam 2 łyżki kakao i było ok. Ja zmieniłam propoprcję ciasta kakaowego do serowej masy, tzn. ciasto kakaowe - 2/3, ser - 3/2 tego co proponuje autorka. Wyszło bardzo dobre. Dzięki za super placek
tm
witam odpowiadam: niewiem,
witam
odpowiadam: niewiem, bo nie spotkałam jeszcze serka takiego typu i nazwie,
więc proszę spróbować i napisać czy wyszło, do odważnych świat należy
))
powodzenia życzę
Witam,mam pytanko:a zamiast
Witam,mam pytanko:a zamiast bialego sera moze byc serek typu Philadelphia?
dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
przepis-pewniak-super
przepis-pewniak-super :cooking_
Bardzo dobry przepis. Polecam
Bardzo dobry przepis. Polecam wszystkim.
Ewa K-S
super przepis, ciasto robiłam
super przepis, ciasto robiłam już kilka razy i zawsze świetnie wychodzi
ciasto pycha-ja dodałam 2
ciasto pycha-ja dodałam 2 łyżki kakao i dolałam mleka,żeby otrzymać konsystencję.
polecam
Cieszę się bardzo że przepis
Cieszę się bardzo że przepis przypadł Państwu do gustu i cieszy się takim powodzeniem
Ciasto jest rewelacyjne
Ciasto jest rewelacyjne zarówno w smaku jak i w przygotowaniu. Poświadczyć może mąż - fascynat serników - który wygania mnie z kuchni, żeby zrobić go samemu.
ciasto robi się expresowo i
ciasto robi się expresowo i jest pyszne
ubijając jajka z cukrem założyłam motylek i wg mnie 2 łyżeczki kakao to troszkę za mało.
xxkasiekkxx
ciasto szybkie i bardzo
ciasto szybkie i bardzo smaczne
Ciasto super
Ciasto super
super szybkie i bardzo
super szybkie i bardzo smaczne
(No subject)
Olcia