3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mufinki owsiane dla alergików


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

składniki suche

  • 70 g cukru trzcinowego nie rafinowanego
  • składniki mokre
  • 1/2 łyżeszki soli
  • 3 jajka przepiórcze
  • 100 g oleju
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 160 g jogurtu koziego naturalnego
  • 120 g płatków owsianych
  • 170 g mąki pszennej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki suche umieść w naczyniu i wymieszaj 10s./ obr.6 , a nastepnie przesyp do innego naczynia.  Teraz wszystkie składniki mokre umieść w naczyniu i wymieszaj 20 s./ obr. 5. Dodaj składniki suche i wymieszaj na jednolitą masę 30 s. / obr.5.  Tak przygotowane ciasto nakładaj do foremek na mufinki wyłożonych papilotkami  do 3/4  wysokości  papilotki. Piec ok. 20 min.  w temp. 180 st. w  NAGRZANYM WCZEŚNIEJ PIEKARNIKU! 

10
11

Porady

Dobry sposób na zdrowe drugie śniadanie w domu i do szkoły. Jeżeli nie dostaniecie jogurtu koziego, to można go zastąpić delikatnym, kremowym serkiem kozim ( trzeba uważać żeby nie był słony) są takie podobne w typie do tradycyjnego "Bielucha". Wtedy trzeba go rozrobić z mlekiem kozim do uzyskania konsystencji przypominającej jogurt średnio gęsty.  Produkty te są dostępne np. w Tesco.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy