Składniki
12 porcja/porcje/porcji
składniki suche
- 70 g cukru trzcinowego nie rafinowanego
- składniki mokre
- 1/2 łyżeszki soli
- 3 jajka przepiórcze
- 100 g oleju
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 160 g jogurtu koziego naturalnego
- 120 g płatków owsianych
- 170 g mąki pszennej
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wszystkie składniki suche umieść w naczyniu i wymieszaj 10s./ obr.6 , a nastepnie przesyp do innego naczynia. Teraz wszystkie składniki mokre umieść w naczyniu i wymieszaj 20 s./ obr. 5. Dodaj składniki suche i wymieszaj na jednolitą masę 30 s. / obr.5. Tak przygotowane ciasto nakładaj do foremek na mufinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości papilotki. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. w NAGRZANYM WCZEŚNIEJ PIEKARNIKU!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Dobry sposób na zdrowe drugie śniadanie w domu i do szkoły. Jeżeli nie dostaniecie jogurtu koziego, to można go zastąpić delikatnym, kremowym serkiem kozim ( trzeba uważać żeby nie był słony) są takie podobne w typie do tradycyjnego "Bielucha". Wtedy trzeba go rozrobić z mlekiem kozim do uzyskania konsystencji przypominającej jogurt średnio gęsty. Produkty te są dostępne np. w Tesco.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz