Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 04/08/17
                            
                zmieniono dnia: 04/11/25
                    Składniki
Ciasto
- 100 g białej czekolady w kawałkach
 - 70 g masła w małych kawałkach w temp.pokojowej
 - 120 g cukru
 - 130 g maki pszennej zwyklej
 - 100 g mąki pszennej półrazowej, może być pszenna
 - 40 g płatków owsianych drobnych
 - 2 jajka
 - 250 g mleka
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - 200 g malina, świeża
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1) Rozgrzać piekarnik do 180`C, a formę do mufinek wyłozyć papierowymi foremkami.
2) Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę, rozdrobnić 6s/obr 6.Przełożyć do innego naczynia.
3) Do
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć masło i podgrzać 4min/70`C/obr 1.
4) Dodać cukier, mąki, proszek do pieczenia, płatki owsiane, jaja, mleko,sok z cytryny. Wymieszać 30s/obr.4.
5) Dodać czekoladę. Wymieszać 5s/
"Obroty wsteczne" /obr.3.
6) Do każdej foremki nakładać po łyżce ciasta, włozyć po 3 maliny i uzuoełnić resztą ciasta. Pozostałe maliny czy inne owoce ułożyć na wierzchu.
7) Piec ok 25 min w 180`C 
Babeczki
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bardzo
            
Zmalinami muszą być pyszne