Tu jesteś:
4
Składniki
24 porcja/porcje/porcji
- 12 łyżeczek konfitury żurawinowej
- 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do piecznia
- 1 szklanka cukru
- 1 3/4 szklanki mąki pszennej
- posiekana suszona żurawina do posypania na wierzch
5
Przygotowanie
1. Umieścić w "Blokada naczynia miksującego" wszystkie składniki poza suszoną żurawiną i zmiksować 15s/obroty 6.
2. Do blachy na muffinki włożyć papilotki, a następnie napełniać je do 2/3 objętości.
3. Każdą muffinkę posypać po wierzchu suszoną żurawiną.
4. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Konfiturę żurawinową można zastąpić inną kwaskową, np. wiśniową lub z czarnej porzeczki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz