MIODOWNIK Z SEREM Przepis jest nieprzetestowany
Author picture anulka130
utworzono: 12/29/10 zmieniono dnia: 11/29/11

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MIODOWNIK Z SEREM

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

24

MIODOWNIK Z SEREM
  • CIASTO KRUCHE:
  • 4 SZKL. MĄKI
  • 2 ŁYŻKI MIODU
  • 5 O g margaryny
  • 1 SZKL. CUKRU
  • 2 jajka
  • 3 ŁYŻKI ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻKA SODY
  • MASA SEROWA:
  • 1 KG BIAŁEGO SERA
  • 2 jajka
  • MARGARYNA
  • 2 SZKL. CUKRU
  • 50 g mak, I ZIEMNIACZANEJ
  • 1/2 SZKL. MLEKA
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie 40min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. CISTO KRUCHE: MARGARYNE ROZTOPIĆ Z MIODEM W NACZYNIU MIKSUJĄCYM CZAS 3 MINUTY 50 STOPNI OBR.POZ.3, DODAĆ ŚMIETANĘ, SODĘ. JAJKA UTRZEĆ Z CUKREM CZAS 3 MINUTY OBR.POZ. 3, DODAC ROZTOPIONĄ MARGARYNĘ I MAKĘ WYRABIAC NA INTERWALE OK. 2 MINUT.PODZIELIC NA 3 CZĘŚCI, UPIECW PIEKARNIKU 3 PLACKI OK 20 MINUT 180 STOPNI.

     

    MASA SEROWA:

    MARGARYNĘ UTRZEC Z CUKREM I JAJKAMI CZAS 3 MINUTY OBR. POZ.3, DODAC SER I GOTOWAĆ OK. 10 MINUT OBR. POZ.3. NASTĘPNIE DODAĆ MLEKO I MĄKĘ.

    PRZESTUDZONA MASĄ PRZEKŁADAĆ UPIECZONE PLACKI.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepisu nie próbowałam, ale składnik...
    Zgłoszony przez Danuttka na listopada 17, 2016 at 00:45.

    przepisu nie próbowałam, ale składnik margaryna jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania. Dziewczyny, dbajcie o swoje zdrowie!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też robię podobny
    Zgłoszony przez Zosia zachwycona Thermomixem na grudnia 23, 2014 at 10:53.

    Ja też robię podobny miodownik i masa rzeczywiście jest bardzo lejąca. Placki miodowe przekładam gorącą masą serową która po ostygnięciu ma odpowiednią konsystencję.

    Ciasto jest przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie napisane ile nalezy dac
    Zgłoszony przez julkita na listopada 22, 2011 at 21:06.

    Nie napisane ile nalezy dac margaryny do kremu - ja dalam 200 g.

    Cała masa kremowa to wyszedl mi plyn i nawet dodatkowa ilosc maki ziemniaczanej nic nie pomogla

    Zmarnowany 1 kg sera tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze