3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurek z krówkami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciasto:

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 125 gramów margarny
  • 100 gramów cukru
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Masa krówkowa:

  • 500 gramów krówek
  • 1 czekolada mleczna
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki koniaku
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego
  • 150 gramów orzechów włoskich, posiekanych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypać mąkę, cukier, dodać margarynę, żółtka, proszek do pieczenia,  szczyptę soli, wymieszać – czas 1 min, poz. obr. 5 i przy pomocy kopystki wyłożyć ciasto na blachę. Piec ok. 20 min, temp.200, wystudzić                                                                                                                                                                       

     

  2. Krówki i czekoladę  rozdrobnić  czas ok.15-25 s, poz. obr. 8, dodać mleko, koniak, zapach, podgrzać – czas 3 min, temp.90, poz. obr. 2, wsypać orzechy, wymieszać – czas 1 min, obr. wsteczne poz.2

  3. Gorącą masę rozprowadzić  na upieczonym cieście, wystudzić, ozdobić.                                                                                                                                                    

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiam na wita...

    Zgłoszony przez Kejrolka na kwietnia 27, 2017 at 11:13.

    Robiłam na Święta.
    Najlepszy mazurek jaki kiedykolwiek jadłamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mazurek pycha w tym roku

    Zgłoszony przez mama_ania na marca 24, 2016 at 19:28.

    Mazurek pycha tmrc_emoticons.) w tym roku również zagości na naszym wielkanocnym stole tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mazurek jest świetny w wersji

    Zgłoszony przez Kasia_w_krk na maja 1, 2015 at 12:54.

    Mazurek jest świetny w wersji zamiast krówek - kukułki.... będąc w ferworze robienia likieru kukułkowego, zaćmiło mnie i zamiast dać krówki dałam kukułki...  tmrc_emoticons.p taka wersja jest też rewelacyjna. 

    Ponieważ nie dwałam koniaku (dzieci), podwoiłam mleko (można dać tak z 10 łyżek i będzie w sam raz) 

    Polecam w takiej wersji również!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mazurek rewelacyjny. Nalało

    Zgłoszony przez aniela na lipca 18, 2014 at 20:00.

    mazurek rewelacyjny. Nalało mi się trochę więcej koniaku ale wcale to nie zepsuło smaku tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mazurek przepyszny W tym

    Zgłoszony przez mama_ania na kwietnia 16, 2014 at 16:54.

    Mazurek przepyszny tmrc_emoticons.) W tym roku znów zagości na moim Wielkanocnym stole tmrc_emoticons.) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja!!!

    Zgłoszony przez martki na kwietnia 15, 2012 at 20:34.

    rewelacja!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO DOBRY I WŁASNIE GO

    Zgłoszony przez adamczak na kwietnia 8, 2012 at 12:41.

    BARDZO DOBRY I WŁASNIE GO JEMY Z CZARNĄ GOSZKĄ KAWUSIĄ-POLECAM tmrc_emoticons.p

    igusia
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bazie na mazurku są zrobione

    Zgłoszony przez Marzena63 na kwietnia 7, 2012 at 09:15.

    Bazie na mazurku są zrobione z polewy czekoladowej i białego lukru przy pomocy strzykawki do ozdabiania tortów tmrc_emoticons.) Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super łatwy przepis, a

    Zgłoszony przez nemo na kwietnia 6, 2012 at 23:51.

    Super łatwy przepis, a smakuje wysmienicie. Niestety moje "bazie" nie były tak apetyczne jak na zdjeciu, ale też zniknęly.  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi bardzo smakowicie.

    Zgłoszony przez w1paula na kwietnia 6, 2012 at 23:36.

    Brzmi bardzo smakowicie. Jutro zrobię. A bazie z czego były robione???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mazurek na imprezie zniknął w

    Zgłoszony przez Muniek na kwietnia 6, 2012 at 17:06.

    Mazurek na imprezie zniknął w jednej chwili. Wyśmienity   tmrc_emoticons.)   Teraz na święta czekają już upieczone dwa. I kilka babeczek (upieczonych z tego ciasta w przepisie) wypełnionych masą krówkową jak do mazurka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajnie byloby, gdyby

    Zgłoszony przez coco_o na kwietnia 5, 2012 at 15:53.

    Fajnie byloby, gdyby zamieszczano opinie na temat juz zrobionego mazurka a nie tylko ,sa wpisy na temat checi zrobienia jego.....szkoda.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z podanej ilości wychodzi

    Zgłoszony przez Marzena63 na kwietnia 2, 2012 at 13:13.

    Z podanej ilości wychodzi jeden mazurek w blaszce o wymiarach 24x30 cm lub dwa mniejsze o wymiarach ok.21x18cm. Oczywiście mazurki z zasady powinny mieć cienką warstwę ciasta. Pozdrawiam!!   tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rówież chciałbym zapytać o

    Zgłoszony przez koperkowa na kwietnia 2, 2012 at 12:30.

    Rówież chciałbym zapytać o rozmiary blachy. Pilne! Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam zamiar zrobić ciasto na

    Zgłoszony przez karol--ina na marca 30, 2012 at 13:45.

    mam zamiar zrobić ciasto na święta tylko mam pytanie jakie powinny być rozmiary blachy?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Och mazurek, moje ulubione

    Zgłoszony przez Anna500 na marca 27, 2012 at 13:22.

    Och mazurek, moje ulubione ciasto. Muszę je zrobić i to jak najszybciej tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis i łatwy do

    Zgłoszony przez magi1 na marca 27, 2012 at 13:05.

    Super przepis i łatwy do zrobienia. Napewno wypróbuje na święta tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam krówki! Dziś

    Zgłoszony przez Muniek na marca 27, 2012 at 10:49.

    Uwielbiam krówki! Dziś przetestuję na jutrzejszą, świąteczną imprezę   Party    w pracy ale już teraz wygląda obiecująco tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze