Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Masa do Wafla
- 200 g mleka w proszku, 1 szklanka mleka w proszku
- 8 g kakao, 2 łyżki kakao najlepsze decomorreno
- 10 g cukier waniliowy, 1 opakowanie
- 130 g mleka, 0,5 szklanki mleka
- 250 g cukru, 1 szklanka
- 250 g margaryna, 1 kostka
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wrzuć do naczynia: 250g margaryny, 130 g mleka, 250g cukru, 10g cukru wanniliowego.
Włącz thermomix 18min, 100stopni, obrory 1. - Dodaj kakao 8g oraz 200g mleka w proszku. Wymieszaj całość obroty 5, 10 sekund, następnie zgarnij wszystko kopustką i wymieszaj ponownie obroty 6, 10sekund
- Gotową masę nałóź na wafla.
Gotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz