1 LION

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LION


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

NA LIONA

  • 440 g herbatników PETIT BEURRE (2* 220g)

DEKORACJA

  • 1 Baton Lion lub czekolada

MASA III

  • 500 g śmietany kremówki 30% w woreczku (nie UHT)
  • 2 opakowania Śmietan-Fix (każdy na 250g śmietany)

MASA II

  • 84 g batonów LION (2*42g)
  • 150 g (1,5 miarki TM) śmietany kremówki 30% w woreczku (nie UHT)
  • 750 g sera mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru

MASA I

  • 400 g masy krówkowej o smaku orzechowym
5

Przygotowanie

    MASA I LIONA
  1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników na nią masę krówkową . Ułożyć drugą warstwę herbatników. Wstawić do lodówki.

  2. DEKORACJA
  3. Udekorować zmiksowanym batonem Lion (5-6s / obr. 6) lub startą czekoladą.


    Ciasto przechowywać w lodówce.


     

  4. MASA III
  5. Do czystego i suchego naczynia TM założyć motylek i wlać 500g dobrze schłodzonej śmietany ,ubić na sztywno dodając przez otwór w pokrywie Śmietan-Fix (wg. zaleceń na opakowaniu) – ok. 1min / obr. 4 (czas ubijania może się różnić).


     


    Wyłożyć na trzecią warstwę herbatników. Wstawić do lodówki.


     

  6. MASA II
  7. Do naczynia miksującego włożyć połamane na mniejsze części batony Lion i zmiksować  5-6s / obr. 6. Przesypać  do innego naczynia.

  8. Do czystego i suchego naczynia TM założyć motylek i wlać dobrze schłodzoną śmietanę ,ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder – ok. 40s / obr. 4 (czas ubijania może się różnić).


     


    Dołożyć ser mascarpone, wymieszać na jednolitą masę – 7s / obr. 4. Wyciągnąć motylek.


    Do masy wrzucić zmiksowane batony Lion , wmieszać do masy kopystką.


    Gotową masę wyłożyć na drugą warstwę herbatników, przykryć trzecią warstwą herbatników , wstawić do lodówki.


     


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. Ciasto najlepiej smakuje i kroi się na drugi dzień gdy herbatniki zmiękną a masy ładnie zastygną.

  [[wysiwyg_imageupload:2090:]]

 

 

 

 

ŻYCZĘ SMACZNEGO !

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję bardzo

    Zgłoszony przez aliman29 na lutego 7, 2015 at 00:15.

    Dziękuję bardzo tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aliman29 bardzo się cieszę,

    Zgłoszony przez monika6500 na grudnia 5, 2014 at 22:53.

    Aliman29 bardzo się cieszę, że ciacho smakowało ! Pozdrowienia dla Dzieciaczków

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny, dzieciaki biły

    Zgłoszony przez aliman29 na listopada 10, 2014 at 21:53.

    Przepyszny, dzieciaki biły się o ostatni kawałek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • emambi dziękuję za komentarz

    Zgłoszony przez monika6500 na września 26, 2014 at 11:25.

    smileys emambi dziękuję za komentarz smileys To ciasto jest z reguły bardzo słodkie, co zawdzięczamy masie krówkowej - samego cukru są tylko 4 łyżki smileys Jeżeli chodz o miksowanie batonów to w tej sytuacji każda sekunda jest ważna smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mocno słodkie ciasto. Ciekawa

    Zgłoszony przez emambi na lipca 8, 2014 at 18:32.

    Mocno słodkie ciasto. Ciekawa propozycja. Lion trochę mało wyczuwalny - może za bardzo zmiksowałem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu zapraszam do

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 26, 2014 at 15:09.

    smileys Małgosiu zapraszam do wypróbowania smileys Pozdrawiam gorąco ! smileys Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniczko, wygląda bardzo

    Zgłoszony przez smoczek na marca 26, 2014 at 16:24.

    Moniczko, wygląda bardzo apetycznie .  tmrc_emoticons.) Chyba trzeba wypróbować tmrc_emoticons.) Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko, Monia i Heniu,

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 26, 2014 at 13:17.

    smileys Ilonko, Monia i Heniu, Marzenko Zapraszam Was do przetestowania i wydania wyroku tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19"> Mojej rodzince bardzo smakowało smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Witaj mondzia_ z139 ! Ja

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 26, 2014 at 13:10.

    smileys  Witaj mondzia_ z139 ! Ja zrobiłam ciasto w blaszce o wym. 36cm * 24cm. smileys Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, bardzo ciekawy

    Zgłoszony przez mondzia_z139 na marca 26, 2014 at 12:54.

    Witam, bardzo ciekawy przepistmrc_emoticons.) A czy jest on przewidziany na dużą czy małą blaszkę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypróbowania w następny

    Zgłoszony przez magi1 na marca 26, 2014 at 10:18.

    Do wypróbowania tmrc_emoticons.-) w następny wekend mam gości więc będzie w sam raz tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.-) napewno bedzie pyszne. Bardzo lubimy takie ciasta tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja również wypróbuję

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na marca 25, 2014 at 10:55.

    I ja również wypróbuję ,wygląda na bardzo smaczne  tmrc_emoticons.),pozdrawiam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • takie ciasta bardzo lubię w

    Zgłoszony przez ilonaw na marca 25, 2014 at 07:27.

    takie ciasta bardzo lubię tmrc_emoticons.) w sobotę wypróbuje wygląda smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mixi dziękuje Ci za pomoc !

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 24, 2014 at 19:31.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" class="smiley-class smileysProcessed" alt="tmrc_emoticons.D" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png"> Mixi dziękuje Ci za pomoc ! tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" class="smiley-class smileysProcessed" alt="tmrc_emoticons.D" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png"> Pozdrawiam gorąco tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" class="smiley-class smileysProcessed" alt="tmrc_emoticons.D" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko zapraszam do

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 24, 2014 at 12:42.

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Grażynko zapraszam do wypróbowania ! Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Mam nadzieje,że będzie Wam smakować Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniczko ślinka leci Upiekę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 24, 2014 at 11:08.

    Moniczko ślinka leci tmrc_emoticons.;) Big Smile Upiekę na weekend dla wnuczek,dziękuję za przepis Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo przepraszam za

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 23, 2014 at 23:02.

    smileys Bardzo przepraszam za dodatkowe znaki w polu "Wskazówki" - to nie moje dzieło. Jutro poproszę o ich usunięcie.smileys Proszę o wyrozumiałość smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze