3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

łabędzi puch


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

biszkopt masz na moim stronie

2 dużę bułki (twardę)

3 szkl. mleka

pół szkanki cukru

1 tor. cukru waniliowgo

wiórki kokosowe

kostka masła

kieliszek wódki lub innego alk.

  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto bez termomiksa
  1. upiecz biszkopt. upieczony biszkopt pszekrój na dwie części nałuż więcej niż półowa masy KREMOWEJ. pszykryć na górę pozostały biszkopt i na górę daj pozostały mase
    MASA:
    Bułki namoczyć w dwóch szklankach mleka, gdy już dobrze namokną rozdrobnić je widelcem na papkę, dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masę bułkowo-kokosową i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Masę bułkowo-kokosową całkowicie wystudzić. Masło zmiksować na puch, następnie cały czas miksując dodawać porcjami wystudzoną masę bułkowo-kokosową. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

SMACZNEGO!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy