3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche maślane ciasteczka


Wydrukuj:
4

Składniki

Kruche maślane ciasteczka

  • 80-100 g cukru trzcinowego, (lub 50 g ksylitolu, lub 80 -100 g cukru kokosowego)
  • 200 g schłodzonego masła pokrojonego w kostkę
  • 370 g mąki orkiszowej miałkiej, (lub 200 g mąki orkiszowej i 170 g mąki z samopszy)
  • 1 jajko kurze
  • 1 szczypta soli
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, nałożyć markę, zmiksować 15 s/ obr. 10
    2. Dodać mąkę, masło, jajko, sól. Wyrobić ciasto przy pomocy kopystki 30 s/ obr.5
    3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godz.
    4. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i przy użyciu foremek wykrawać ciasteczka , układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    5. Piec w piekarniku 12 min. 180 st
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Mąki najlepiej wybierać Bio


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy