3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche ciasto vegańskie


Wydrukuj:
4

Składniki

100 g

pszenicy

  • 15 g ksylitolu
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 kostki margaryny roślinnej, typu Palma
  • 1 łyżki miodu, (opcjonalnie)
  • 2 krople aromatu waniliowego, (opcjonalnie)
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wrzucić ksylitol. Zmielić na puder 10s/8 obr.

    2. Dodać pszenicę i zmielić na mąkę 1min/10 obr.

    3. Dodać pozostałe składniki, w tym margarynę pokrojoną na duże kawałki. Wymieszać najpierw przez 20s/5 obr. a potem 15s/4 obr. 

    4. Wyjąć ciasto i szybko zagnieść - kruche ciasto nie lubi ciepła. Podzielić na dwie porce, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na min. 30 minut.

    5. Wyjąć 1 porcję, rozwałkować i wyłożyć średniej wielkości foremkę.

    6. Nakłuć ciasto widelcem 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto kruche nie lubi ciepłoty, margaryna musi być wyjęta prosto z lodówki, a ciasto zagniatane szybko, by tłuszcz nie zdążył się rozpuścić. Upewnij się, że naczynie miksujące jest zimne.

Piec w 200 stopniach przez 20 minut


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy