Tu jesteś:
4
Składniki
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- SKŁADNIKI:
- 100 g cukru + 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią,
- 1 łyżeczka esencji waniliowej,
- 200 g masła,
- 370 g mąki pszennej,
- 2 żółtka.
Do naczynia miksującego wsypać cukry zemleć 15 sekund/obroty 10. Dodać masło, mąkę, żółtka, esencję waniliową i wymieszać przy pomocy kopystki 30 sekund/obroty 5. Wyjąć ciasto z naczynia miksującego, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 5 mm. Wycinać dowolne kształty i układać na przygotowanej blaszce. Ciasteczka piec 10 – 12 minut w temperaturze 180°. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
wykonanie przepisu na Youtube:
https://youtu.be/yAagcbAGuJA
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
Inspiracja: kulinarne ABC
Maślane ciasteczka - nieziemsko kruche !
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz