3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KRÓWKA


Wydrukuj:
4

Składniki

KRÓWKA

CIASTO

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżek płynnego miodu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Kajmak

  • 1/2 puszka masy kajmakowej
  • 1/2 kostki masła
  • do dekoracji orzechy włoskie lub migdały

Masa śmietankowa

  • 500 g śmietany kremówki
  • 2 opakowania śmietanfix
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL]CIASTO:

    1. [/size]Do naczynia miksującego wrzucić składniki ciasta [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL] [/size]wymieszać przy pomocy kopystki 20 s/obr. 5. Następnie wyrobić przy pomocy kopystki Ciasto INTERWAŁ /1 min. Ciasto wyjąć z naczynia miksującego [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL]podzielić na dwie części.[/size]

    [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL]Połową ciasta wylepić dno natłuszczonej tortownicy. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Wystudzić i tak samo upiec drugą partię ciasta. [/size]

    [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: PL]2.[/size] MASA ŚMIETANOWA

    Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać śmietanę, ubijać obr. 3 bez ustawiania czasu, do momentu uzyskania konsystencji bitej śmietany. Pod koniec ubijania wsypać śmietanfix

    3. MASA KAJMAKOWA

    Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć masę kajmakową , wymieszać 30 s/obr. 2. Następnie wymieszać 1 min 30 s/obr. 2, w tym czasie, przez pierwszą minutę, przez otwór w pokrywie naczynia miksującego dodawać stopniowo odważone wcześniej masło/ margarynę. W razie potrzeby przemieszać kopystką.

    W formie układamy warstwami: ciasto, śmietana, ciasto, masa kajmakowa

    [size= 11.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Calibri','sans-serif'; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA]Posypujemy pokruszonymi orzechami.[/size]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Taki przepis od razu powinien być usunięty...

    Zgłoszony przez Zeus_666 na czerwca 23, 2022 at 21:47.

    Taki przepis od razu powinien być usunięty przecież to jakis fake. Jak z takiej ilości mąki i 2 jajek zrobić ciastotmrc_emoticons.( ehhh

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze