3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kokosanki


Wydrukuj:
4

Składniki

32 porcja/porcje/porcji

Kokosanki

Składniki

  • 140 g cukru pudru
  • 200 g wiórki kokosowe
  • 5 białek
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.

    2. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej cukier puder, odstawić.

    3. Na pokrywie naczynia miksującego postawić drugą miskę, odważyć do niej wiórki kokosowe, odstawić.

    4. Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka, ubijać 3 min 30 s/obr. 3.5, następnie ubijać kolejne 2 min/obr. 2.5, w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia miksującego stopniowo dodawać cukier puder, następnie wymieszać 2 min/obr. 2, w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia miksującego stopniowo dodawać wiórki kokosowe. Masę przełożyć do innego naczynia.

    5. Na przygotowanej wcześniej blasze, za pomocą łyżeczki kłaść niewielkie porcje masy formując kopczyki (Ø ok. 4 cm)

    6. Piec 12-15 min (180°C), aż kokosanki zaczną nabierać lekko złotego koloru. Upieczone kokosanki wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do studzenia ciast.

    7. Kokosanki podawać jako deser.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy