 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- 3 białka
- 1 cytryn, a
- 1 łyżeczka cukru waniliowego zrobionego w TM
- 100 gmasła bądź margaryny
- 200 g cukru
- 1/2 MT mleka
- 250 g wiórków kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC. - Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek. - Wlać białka, ubić na pianę z 3 kroplami soku z cytryny 3 min/obr. 3 - Przełożyć do innego naczynia, wyjąć motylek - Do kielicha wkładamy masło, cukier i cukier waniliowy, mleko i rozpuszczamy temp.60*,obr.2 około 2min. - Dodajemy wiórki kokosowe i skórkę startą z jednej cytryny, mieszamy 5 sek., obr.3 - gotujemy 2 min., temp.80*, obr. 2,5-3 - Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy przy pomocy kopystki - Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładamy łyżką małe ciasteczka - Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut, - do złotego koloru. - Proszę poczekać chwilę przed zdjęciem z blachy, wystudzić i gotowe  - Smacznego  - . 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepraszam, bo nie zrozumiałam. Po dodaniu skórki z cytryny i wiórków kokosowych się gotuje masę? I potem się dodaje białka do zimnej masy czy do gorącej?
Za dużo wiórek w przepisie. Masa wyszła sucha i kokosanki po upieczeniu rozwalały się na pył. Pewnie wystarczy 200 g lub mniej.
Bardzo fajny przepis. Dałam 5 białek i też są super. 
            
Przepyszne! Dalam mniej cukru (150g) i byly nadal slodkie.
Kokosanki wyszły super. Jedyne co bym zmieniła to ilość cukru bo jak dla mnie są baaaaardzo słodkie ! 130g cukru z pewnoscia wystarczy. Polecam ! 
            
U mnie zawsze są kokosanki, kiedy robię sos holenderski ( z ABC) . Z niego zostają mi trzy białka, które idealnie pasują do przepisu na kokosanki.
Po pierwszym kęsie wydobyło się z moich ust tylko mhmmmmmmm😁😀
Przepis łatwy i szybki. Po sugestiach dałam mniej cukru czyli 160, ale następnym razem jeszcze zmniejsze, bo ciasteczka wyszły naprawdę słodkie.
Naprawdę super przepis, ciasteczka wyszły przepyszne 
            
Super ! Zrobiłam żeby wykorzystać wiórki użyte do mleka kokosowego. Świetna sprawa 
            
Moje ulubione kokosanki robię je bardzo często