3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keto pączki


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

PĄCZKI

  • 4 jajka
  • 250 g ser mascarpone
  • 50 g babki jajowatej, łupiny, najlepiej jasnej
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • esencja waniliowa, lub skórka pomarańczowa lub cynamon

LUKIER

  • 4 łyżki erytrytolu, zmielonego wcześniej na puder w TM
  • sok z cytryny, ilość potrzebna do uzyskania konsystencji lukru
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie pączków
  1. Założyć motylek.
    Do naczynia miksującego wbić 4 jajka i ubijać: czas 6 minut/obr. 4
  2. Zdjąć motylek.
    Dodać 250 g sera mascarpone w kawałkach i mieszać do połączenia składników: czas ok. 30 sek./obr. 4
  3. Dodać esencję, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki erytrytolu i 50 g łupiny babki jajowatej. Wymieszać: czas 30 sek./obr. 4.
    Przełożyć do miski i odstawić na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje i ciasto będzie geste
  4. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 170-180 stopni w trybie termoobieg
  5. Z ciasta uformować w dłoniach 6 kulek i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  6. Pączki piec najpierw około 15-20 minut w temp. 170-180 stopni z termoobiegiem, potem obniżyć temperaturę do 160-170 stopni i zmienić tryb pieczenia na "góra-dół" i piec dalej około 15-20 minut.
    Proces trzeba monitorować, żeby pączki się nie spiekły (zależy od piekarnika)
  7. Po upieczeniu wyłożyć pączki na talerz i polać lukrem
  8. Lukier z erytrytolu
  9. 4 łyżki zmielonego na puder erytrytolu wsypać do miski, dodać sok z cytryny (po troszeczkę) i cały czas mieszać łyżką, by erytrytol się rozpuścił, a masa nabrała konsystencji dość gęstego lukru
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy