3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keks z białek


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Keks z białek

  • 250 g surowych białek
  • 600 g mąki pszennej
  • 0,2 litra oleju słonecznikowego
  • 1 opakowania proszku do pieczenia
  • 250 g cukru pudru
  • 0,12 litra mleka
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 350 g bakalii, (rodzynki, żurawina suszona, skórka pomarańczowa, migdały, orzechy itp.)
  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Rozdrabnianie bakalii
  1. Do naczynia miksującego wsypać orzechy i migdały. Rozdrobnić 5 s/obr. 5. Odstawić do innego naczynia.
  2. Umyć i wysuszyć naczynie miksujące.
  3. Ciasto
  4. Do naczynia miksującego wlać białka, nałożyć motylek, ubijąć 5 min/37°C/obr. 4 aż piana będzie ubita na szywno.
  5. Kontynuować ubijanie 2 min/37°C/obr.4 dodajać przez otwór cukier puder i cukier waniliowy.
  6. Zdjąć motylek, ubijać 5 min/obr. 3 dodając przez otwór na przemian mąkę i proszek do pieczenia, olej i mleko.
  7. Mieszanie przy pomocy kopystki 2 min/ Obroty wsteczne/obr. 3.
  8. Mieszająć dalej 2 min/ Obroty wsteczne/obr. 3 dosypujemy przez otwór rozdrobnione uprzednio orzechy, midgały, rodzynki, żurawinę, pokrojone morele i daktyle itp.
  9. Powstałą masę wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
  10. CzajnikPiec 60 min, 180°C
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy