Tu jesteś:
4
Składniki
16 porcja/porcje/porcji
Spód
- 200 g biszkoptów lady fingers, połamanych na kawałki
- 60 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
- 80 g Miękkiego masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 500 g twarogu na sernik
- 90 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
- 3 żółtka
- 150 g cukru pudru, wykonanego w TM
- 3 łyżeczki żelatyny
- 150 g mleka
Galaretka z malin
- 300 g malin, świeże lub uprzednio rozmrożone
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka żelatyny
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do naczynia włożyć biszkopty, rozdrobnić 15s/obroty5.
Dodać espresso i masło, wymieszać 15s/ obroty 4. Powstałą masę przełożyć do tortownicy, rozprowadzić i docisnąć dłońmi. Piec 15 min. Upieczony spód wystudzić . - Żelatynę rozpuścić w mleku wg przepisu na opakowaniu.
Do naczynia miksującego włożyć twaróg, cukier puder, żółtka, espresso, miksować 1min/ obroty 5. Ustawić TM na 30s/obroty5 , przez otwór w pokrywie wlać rozpuszczoną żelatynę. Wylać na upieczony spód.
Odstawić do stężenia do lodówki na godzinę. Po tym czasie przygotować malinową galaretkę. - Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody wg przepisu na opakowaniu. Maliny zmiksować 30s/ obroty5. Ustawić TM 30s/ obroty5 , przez otwór w pokrywie dodać rozpuszczoną żelatynę. Galaretkę równomierne wylać na sernik. Pozostawić na noc w lodowce do stężenienia. Smacznego 😀
Spód
Masa serowa
Galaretka malinowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast malinową galaretką sernik można udekorować ubitą śmietaną w ilości wg uznania. W przypadku tortownicy 26 cm polecam podwoić ilość masy serowej😀
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz