3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kawowy sernik na zimno


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Spód

  • 200 g biszkoptów lady fingers, połamanych na kawałki
  • 60 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
  • 80 g Miękkiego masła, pokrojonego na kawałki

Masa serowa

  • 500 g twarogu na sernik
  • 90 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
  • 3 żółtka
  • 150 g cukru pudru, wykonanego w TM
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 150 g mleka

Galaretka z malin

  • 300 g malin, świeże lub uprzednio rozmrożone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka żelatyny
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Spód
  1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
    Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Do naczynia włożyć biszkopty, rozdrobnić 15s/obroty5.
    Dodać espresso i masło, wymieszać 15s/ obroty 4. Powstałą masę przełożyć do tortownicy, rozprowadzić i docisnąć dłońmi. Piec 15 min. Upieczony spód wystudzić .
  2. Masa serowa
  3. Żelatynę rozpuścić w mleku wg przepisu na opakowaniu.
    Do naczynia miksującego włożyć twaróg, cukier puder, żółtka, espresso, miksować 1min/ obroty 5. Ustawić TM na 30s/obroty5 , przez otwór w pokrywie wlać rozpuszczoną żelatynę. Wylać na upieczony spód.
    Odstawić do stężenia do lodówki na godzinę. Po tym czasie przygotować malinową galaretkę.
  4. Galaretka malinowa
  5. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody wg przepisu na opakowaniu. Maliny zmiksować 30s/ obroty5. Ustawić TM 30s/ obroty5 , przez otwór w pokrywie dodać rozpuszczoną żelatynę. Galaretkę równomierne wylać na sernik. Pozostawić na noc w lodowce do stężenienia. Smacznego 😀
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast malinową galaretką sernik można udekorować ubitą śmietaną w ilości wg uznania. W przypadku tortownicy 26 cm polecam podwoić ilość masy serowej😀


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy