3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jagodzianki extra


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

14

Jagodzianki extra

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • Ciasto:
  • 560 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1,5 MT mleka
  • 2 jajka
  • 70 g g miękkiego masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • szczypta kurkumy
  • szczypta soli
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek.
  • Farsz:
  • 40 dkg jagód
  • Lukier:
  • Dowolna ilość cukru pudru
  • sok z cytryny.
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie 25min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukier, drożdże, jajka i mleko umieszczamy w naczyniu  - mieszamy 3 min. 37 stopni /poz.3-4.

    Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto w ciągu 4 min/Interwał.

    Ciasto wkładamy do miski nakrywamy i zostawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.

    Na stolnicę  wsypujemy troche mąki ,rowałkowujemy ciasto na ok. 5 mm, wykrawamy prostokąty .

    Na tak przygotowane kawałki ciasta nakładamy 2-3 łyżeczki jagód, zlepiamy bułeczki , smarujemy  jajkiem ,następnie układamy na blasze do wyrośnięcia( ok. 15 min.)

    Pieczemy  ok. 15 min. w temp. 150 stopni , nastepnie dalsze 10 min w temp. 180 stopni.

    Zmielić cukier na  cukier puder 20 sek/poz. 10 dodac sok z cytryny ikilka sek zamieszać  - poz.4-5.

    Wystudzone bułeczki polukrowac.

    Smacznego!

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pyszne polecam

    Zgłoszony przez rusilona na lutego 16, 2017 at 15:43.

    pyszne :smile: polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagodzianki były pyszne, my do nadzienia...

    Zgłoszony przez marta1405 na grudnia 7, 2016 at 09:25.

    Jagodzianki były pyszne, my do nadzienia dodaliśmy serek gruszkowy - tez wyszło pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smoczek napisał:...

    Zgłoszony przez krys60 na listopada 22, 2016 at 16:53.

    smoczek napisał:



    Zawsze robię z podwójnej porcji .Polecam :cooking_7:



    Ja tez zazwyczaj robię z podwójnej porcji. Ostatnio robiłam z mrozonymi śliwkami. Plecam .Prosze spróbować. Pozdrawiam.


    A śliwki pani rozmrażała,czy takie zamrożone do ciasta na bułki ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis jest rewelacyjny, należy Ci się...

    Zgłoszony przez Judafi na października 21, 2016 at 19:46.

    Ten przepis jest rewelacyjny, należy Ci się medal. Jagodzianki od miesiąca piekę co weekend, do tego z podwójnej porcji. Czestuję i rozdaję rodzinie oraz znajomym...smakują i nie mogą wyjść z podziwu że są tak wyrośnięte i pyszne.

    Dzięki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Wszytsko mi

    Zgłoszony przez szwedora na października 14, 2016 at 09:20.

    Rewelacja! Wszytsko mi wyplynelo ale ciasto pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre!!! Ponownie

    Zgłoszony przez Dodi123 na sierpnia 27, 2016 at 10:10.

    Bardzo dobre!!! Ponownie robię z tego przepisu !! Pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagodzianki zasmakowały całej

    Zgłoszony przez malwi02 na sierpnia 22, 2016 at 14:58.

    Jagodzianki zasmakowały całej rodzince :) Teraz tylko pytają kiedy będą ponownie  :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto już rośnie ...nie mogę

    Zgłoszony przez Marlenka2511 na sierpnia 5, 2016 at 21:09.

    Ciasto już rośnie ...nie mogę się doczekać :-) na pewno będą Pyszne ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mac napisał: Moje pierwsze w

    Zgłoszony przez smoczek na sierpnia 3, 2016 at 22:05.

    Mac

    Moje pierwsze w życiu jagodzianki zrobione dzięki TM i temu przepisowi ;) Wyszły bardzo smaczne i słusznie są tu tak zachwalane :)

     

    Dziekuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze w życiu

    Zgłoszony przez Mac na sierpnia 3, 2016 at 21:41.

    Moje pierwsze w życiu jagodzianki zrobione dzięki TM i temu przepisowi ;) Wyszły bardzo smaczne i słusznie są tu tak zachwalane :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście , jak najbardziej

    Zgłoszony przez smoczek na sierpnia 2, 2016 at 16:25.

    Oczywiście , jak najbardziej mozna. Ja w zasadzie wszystkie ciasta piekę z uzyciem termoobiegu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można piec je w

    Zgłoszony przez rene2306 na sierpnia 2, 2016 at 13:58.

    Czy można piec je w termoobiegu czy raczej osobno

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gorąco polecam  ten przepis,

    Zgłoszony przez Verka na sierpnia 1, 2016 at 22:18.

    Gorąco polecam  ten przepis,  nic nie zmieniałam  wyszły  rewelacyjne,  dzieci  się  zjadały  :) zrobiłam  z kruszonką. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • AnnaMK

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 30, 2016 at 11:13.

    AnnaMK

    Przepyszne!

    Ciasto smaczne, bardzo fajnie sie z nim pracuje. Najlepsze jagodzianki jakie jadlam  :cooking_7:

     

     

     

    :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne! Ciasto smaczne,

    Zgłoszony przez AnnaMK na lipca 29, 2016 at 19:48.

    Przepyszne!

    Ciasto smaczne, bardzo fajnie sie z nim pracuje. Najlepsze jagodzianki jakie jadlam  :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak najbardziej, mozna zrobić

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 25, 2016 at 12:28.

    Jak najbardziej, mozna zrobić z tego ciasta  drożdżówki. :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy to ciasto nadaje sie zeby

    Zgłoszony przez zuz na lipca 25, 2016 at 11:24.

    Czy to ciasto nadaje sie zeby zrobic z niego drozdzowki? Moje dziecie sa jakies "nieowocowe" i zastanawiałam sie nad zrobiem z czesci ciasto drozdzowek z budyniem lub serem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • minie2015 napisał: Niebo w

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 23, 2016 at 22:23.

    minie2015

    Niebo w gebie wlasnie jeszcze cieple znikaja z blachy:) dzieki za przepis:) Sa Boskie!

    Dziękuję, ciesze się. Na jutro też je zaplanowałam . :) :cooking_7:

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiolamm napisał: Dlaczego

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 23, 2016 at 22:21.

    Wiolamm

    Dlaczego ciasto mi nie wyszło

     

    Bardzo mi przykro, moze drożdze były nie takie jak trzeba.  NIc innego nie przychodzi mi do głowy.  :((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w gebie wlasnie jeszcze

    Zgłoszony przez minie2015 na lipca 23, 2016 at 18:04.

    Niebo w gebie wlasnie jeszcze cieple znikaja z blachy:) dzieki za przepis:) Sa Boskie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego ciasto mi nie wyszło

    Zgłoszony przez Wiolamm na lipca 20, 2016 at 22:27.

    Dlaczego ciasto mi nie wyszło

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze jakie jadłam a

    Zgłoszony przez ananasek na lipca 20, 2016 at 21:56.

    Najlepsze jakie jadłam a jadłam sporo 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MT to miarka thermomixa,

    Zgłoszony przez AngelinaK na lipca 20, 2016 at 12:48.

    MT to miarka thermomixa, którą nakładasz na pokrywę. Ma ona pojemność 100 ml. 1,5 MT to zatem 150 ml.

    Pozdrawiam :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Co znaczy 1,5 MT mleka?

    Zgłoszony przez ilda na lipca 20, 2016 at 11:13.

    Co znaczy 1,5 MT mleka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu rewelacyjne!!!

    Zgłoszony przez magierka na lipca 18, 2016 at 20:37.

    Po prostu rewelacyjne!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki zrobie z wiśniami i

    Zgłoszony przez leszczuuuu na lipca 18, 2016 at 12:55.

    Dzięki zrobie z wiśniami i moze ze śliwka :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję i cieszę się  ,że

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 17, 2016 at 21:55.

    Dziękuję i cieszę się  ,że jagodzianki smakują. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=leszczuuuu] jakich

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 17, 2016 at 21:53.

    [quote=leszczuuuu]

    jakich owoców mozna użyć zamiast jagód ??

    Wczoraj  piekłam  bułeczki z wisniami. Nadają sie  własciwie kazde owoce sezonowe - borówki , czeresnie  ,wisnie morele, brzoskwinie. Natomiast zimą  piekę je z owocami mrozonymi lub brzoskwiniami z puszki. 

    Mam nadzieję ,ze pomogłam.

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagodzianki przepyszne.

    Zgłoszony przez joannalew na lipca 17, 2016 at 14:54.

    Jagodzianki przepyszne. Podane proporcje idealne. Dziękuję za pomysł. :)

    joannalew

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jakich owoców mozna użyć

    Zgłoszony przez leszczuuuu na lipca 16, 2016 at 23:14.

    jakich owoców mozna użyć zamiast jagód ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne 

    Zgłoszony przez Kamm na lipca 16, 2016 at 18:42.

    Pyszne 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, z podanej porcji

    Zgłoszony przez kasiah1980 na lipca 16, 2016 at 16:23.

    Przepyszne, z podanej porcji wyszło mi 19 szt.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ,super przepis polecam

    Zgłoszony przez monia76 na lipca 11, 2016 at 22:28.

    Pyszne ,super przepis polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagodzianki pierwsza klasa.

    Zgłoszony przez edytka_33 na lipca 11, 2016 at 07:44.

    Jagodzianki pierwsza klasa. Super przepis :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre  

    Zgłoszony przez ufka30 na lipca 7, 2016 at 18:04.

    bardzo dobre :)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Polecam

    Zgłoszony przez Brenda11 na lipca 7, 2016 at 13:29.

    Super przepis! Polecam :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota , polecam  

    Zgłoszony przez magdalenaz na lipca 5, 2016 at 10:02.

    Pychota , polecam :)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre!!! Miękkie,

    Zgłoszony przez Atia na lipca 4, 2016 at 18:33.

    Bardzo dobre!!!

    Miękkie, puszyste, pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam

    Zgłoszony przez Rozka1980 na czerwca 30, 2016 at 18:38.

    Polecam :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • szumakuł napisał: Zawsze

    Zgłoszony przez smoczek na lutego 27, 2016 at 12:42.

    szumakuł

    Zawsze robię z podwójnej porcji .Polecam :cooking_7:

    Ja tez  zazwyczaj robię z podwójnej porcji. Ostatnio robiłam  z mrozonymi śliwkami. Plecam .Prosze spróbować. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ależ, prosze bardzo

    Zgłoszony przez smoczek na lutego 27, 2016 at 12:36.

    Ależ, prosze bardzo ;) Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze robię z podwójnej

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:24.

    Zawsze robię z podwójnej porcji .Polecam :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje slicznie,

    Zgłoszony przez elcia19831 na listopada 30, 2015 at 20:29.

    Dziekuje slicznie, ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TM  - to nic innego jak

    Zgłoszony przez smoczek na listopada 28, 2015 at 17:13.

    TM  - to nic innego jak  miarka, czy korek do pokrywy jak  kto woli- o pojemnosci 100ml. W książkach  z przepisami na Thermomix również uzywamy takich  okresleń.Tak więc 1,5  TM to 150 ml. 

    Mam nadzieję ,ze pomogłam

    Pozdrawiam :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 1,5 TM co to znaczy,? Jestem

    Zgłoszony przez elcia19831 na listopada 28, 2015 at 14:57.

    1,5 TM co to znaczy,? Jestem osoba poczatkujaca 

    Pomocy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota, najlepsze

    Zgłoszony przez welina na listopada 2, 2015 at 19:09.

    pychota, najlepsze ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sa ok ale bez zadnych

    Zgłoszony przez sasia na października 28, 2015 at 18:42.

    sa ok ale bez zadnych uniesien

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję

    Zgłoszony przez smoczek na sierpnia 14, 2015 at 10:26.

    Dziękuję :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagodzianki pyszne ,jak

    Zgłoszony przez Matyldatka na sierpnia 13, 2015 at 14:47.

    Jagodzianki pyszne ,jak upiekłam je pierwszy raz to myślałam ze zjedzą razem z blacha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są rewelacyjne, warto dodać

    Zgłoszony przez Ewawis na sierpnia 9, 2015 at 16:55.

    Są rewelacyjne, warto dodać dużo jagód:)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •