3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

jabłecznik na sucho


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

1.5szkl. mąki

1.5szklanki kaszy manny

1.5szklanki cukru

1.5 łyżeczki proszku dopieczenia

  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. wszystkie składniki wymieszj (wyrób) podziel ciasto na 3 części.
    włażyć na plachę piewszą werstwe ciasta
    warstwa musu jabkowego
    warstwa suchego ciasta
    warstwa musu jabkowego
    warstwa suchego ciasta
    na wierzch połozyć cienkie plasterki masła około 1 kostki
    piec około30 minut-180°C na złoty kolor
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

SMACZNEGO! RÓWNIESZ PSZEPIS BEZ TERMOMOKSU!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy