3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fit brownie z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Opcjonalnie

  • 100 g orzechów włoskich, lub innych orzechów
  • 30 g odżywki białkowej, ok. 2 miarki

Ciasto

  • 450 g czerwonej fasoli, ok. 2 puszki
  • 2 porcje dojrzałych bananów, 2 duże banany
  • 3 łyżki kakao
  • 3 porcje jajka, 3 duże jajka
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Wypłakaną fasolę oraz pozostałę skłądniki wrzucamy do nacznia miksującego, zakruwamy miarką, blendujemy 1 min./ obr. 5-10 stopniowo zwiększając.

  2. Ciasto przelewamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. 50minut, 180 stopni, po czym zostawiamy jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku.

    Po wyciągnięciu łapiemy papier i wyciągamy ciasto z formy do ostygnięcia, gdyż ciepłe może się kleić do papieru.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać 100 g orzechów. W tym celu przed dodaniem fasoli orzechy rozdrabniamy 5s/obr. 4. Przekładamy do osobnego naczynia.

Po przygotowaniu ciasta przed przelaniem do keksówki dodajemy orzechy i mieszamy 10s/obr.2

 

Można także dodać odżywkę białkową- wariant dla osób dbająych o swoją sylwetkę tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A co zamiast odywki biakowej Czym j zastpi

    Zgłoszony przez Isomy na maja 26, 2017 at 17:09.

    A co zamiast odżywki białkowej? Czym ją zastąpić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto właśnie stygnie. Nie

    Zgłoszony przez baszencja na czerwca 25, 2016 at 21:17.

    Ciasto właśnie stygnie. Nie opanowałam się i spróbowałam jeszcze ciepłe tmrc_emoticons.;) Niezłe, choć dla mnie trochę za mało słodkie. Dodałam do niego 2 kostki gorzkiej czekolady, które mi pozostały w domu i trochę orzechów - nie są wyczuwalne w smaku. Natępnym razem chyba dodam chociaż z łyżkę stewii tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze