3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fit brownie z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Opcjonalnie

  • 100 g orzechów włoskich, lub innych orzechów
  • 30 g odżywki białkowej, ok. 2 miarki

Ciasto

  • 450 g czerwonej fasoli, ok. 2 puszki
  • 2 porcje dojrzałych bananów, 2 duże banany
  • 3 łyżki kakao
  • 3 porcje jajka, 3 duże jajka
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wypłakaną fasolę oraz pozostałę skłądniki wrzucamy do nacznia miksującego, zakruwamy miarką, blendujemy 1 min./ obr. 5-10 stopniowo zwiększając.

  2. Ciasto przelewamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. 50minut, 180 stopni, po czym zostawiamy jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku.

    Po wyciągnięciu łapiemy papier i wyciągamy ciasto z formy do ostygnięcia, gdyż ciepłe może się kleić do papieru.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać 100 g orzechów. W tym celu przed dodaniem fasoli orzechy rozdrabniamy 5s/obr. 4. Przekładamy do osobnego naczynia.

Po przygotowaniu ciasta przed przelaniem do keksówki dodajemy orzechy i mieszamy 10s/obr.2

 

Można także dodać odżywkę białkową- wariant dla osób dbająych o swoją sylwetkę tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Okropne-nie smakuje mi,wyczuwa się smak fasoli...

    Zgłoszony przez barpop na października 21, 2020 at 12:39.

    Okropne-nie smakuje mi,wyczuwa się smak fasoli pomimo dodania bananów i orzechów,więcej go nie zrobięSad

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja osobiście dodaję trochę ksylitolu, dzięki...

    Zgłoszony przez kefir na stycznia 2, 2018 at 18:41.

    Ja osobiście dodaję trochę ksylitolu, dzięki czemu ciasto jest słodsze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A co zamiast odywki biakowej Czym j zastpi

    Zgłoszony przez Isomy na maja 26, 2017 at 17:09.

    A co zamiast odżywki białkowej? Czym ją zastąpić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto właśnie stygnie. Nie

    Zgłoszony przez baszencja na czerwca 25, 2016 at 21:17.

    Ciasto właśnie stygnie. Nie opanowałam się i spróbowałam jeszcze ciepłe tmrc_emoticons.;) Niezłe, choć dla mnie trochę za mało słodkie. Dodałam do niego 2 kostki gorzkiej czekolady, które mi pozostały w domu i trochę orzechów - nie są wyczuwalne w smaku. Natępnym razem chyba dodam chociaż z łyżkę stewii tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze