Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Opcjonalnie
- 100 g orzechów włoskich, lub innych orzechów
- 30 g odżywki białkowej, ok. 2 miarki
Ciasto
- 450 g czerwonej fasoli, ok. 2 puszki
- 2 porcje dojrzałych bananów, 2 duże banany
- 3 łyżki kakao
- 3 porcje jajka, 3 duże jajka
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
-
6
1h 0min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Wypłakaną fasolę oraz pozostałę skłądniki wrzucamy do nacznia miksującego, zakruwamy miarką, blendujemy 1 min./ obr. 5-10 stopniowo zwiększając.
Ciasto przelewamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. 50minut, 180 stopni, po czym zostawiamy jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku.
Po wyciągnięciu łapiemy papier i wyciągamy ciasto z formy do ostygnięcia, gdyż ciepłe może się kleić do papieru.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można dodać 100 g orzechów. W tym celu przed dodaniem fasoli orzechy rozdrabniamy 5s/obr. 4. Przekładamy do osobnego naczynia.
Po przygotowaniu ciasta przed przelaniem do keksówki dodajemy orzechy i mieszamy 10s/obr.2
Można także dodać odżywkę białkową- wariant dla osób dbająych o swoją sylwetkę
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOkropne-nie smakuje mi,wyczuwa się smak fasoli...
Okropne-nie smakuje mi,wyczuwa się smak fasoli pomimo dodania bananów i orzechów,więcej go nie zrobię
Ja osobiście dodaję trochę ksylitolu, dzięki...
Ja osobiście dodaję trochę ksylitolu, dzięki czemu ciasto jest słodsze.
A co zamiast odywki biakowej Czym j zastpi
A co zamiast odżywki białkowej? Czym ją zastąpić?
Ciasto właśnie stygnie. Nie
Ciasto właśnie stygnie. Nie opanowałam się i spróbowałam jeszcze ciepłe
Niezłe, choć dla mnie trochę za mało słodkie. Dodałam do niego 2 kostki gorzkiej czekolady, które mi pozostały w domu i trochę orzechów - nie są wyczuwalne w smaku. Natępnym razem chyba dodam chociaż z łyżkę stewii 