3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

50 porcja/porcje/porcji

  • 75 gramów smeitana kwasna
  • 1 płaskie łyżki spirytus
  • 75 gramy śmietana kremówka
  • 6 zòltek
  • 400 gramów mąka
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ciasto

    6 zoltek 
    75gr smietany kremowki 30%
    75gr kwasnej smietany
    1 lyzka spirytusu
    szczypta soli
    400gr maki

    1kg oleju lub smalcu do smazenia mozna pol na pol
    cukier puder do posypania

    zoltka obie smietany spirytus wymieszac 4sek/4
    dodac make szczypte soli 2min /interwał
    ciasto włozyc na 30 min do lodowki
    podzielic na 4 czesci i kazda rozwalkowac cienko na ok 2mm pociac na paski zawijac jak faworki smazyc na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor,

    wyjac odsaczyc na reczniku papierowym posypac cukrem pudrem smacznego;d

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne i bardzo łatwe w

    Zgłoszony przez Astima na lutego 4, 2016 at 12:41.

    Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. A z tego przepisu wyszło mi nie 50 szt tylko ponad 100Szt! Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne moj syn zrobil polecam

    Zgłoszony przez Dolores36 na sierpnia 29, 2014 at 19:12.

    pyszne moj syn zrobil polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze