Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto
- 4 jajka
- 200 gramów cukru
- 120 gramów mąki pszennej
- 120 gramów mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowania cukru waniliowego
Krem
- 100 gramów nutelli
- 0,5 litra śmietany 30%, mocno schłodzona
- 1 słoiki powideł śliwkowych
- 1 opakowania śmietanfixu
Posypka
- 2 łyżki kakao
Przygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160st.C.
2. Na noże założyć motylek, dodać białka i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę 3min/obr.3.
3. Dodać żółtka, cukier i ubijać 2min/obr.3.
4. Dodć resztę składników i wymiaszać 30s/obr.2.
5. Przełożyć do zasmarowanej tortownicy i piec 40 min.1. Do czystego i suchego naczynia założyć motylek, wlać smietanę i śmietanfix, ubijać na bitą śmietanę 1-2min/obr.3.
2. Dodać nutellę i wymieszać 30s/obr.2.1. Wystudzone ciasto przekroić na 2 płaty, środku posmarować powidłami i wierzch i boki bitą śmietaną z nutellą.
2. Z wierzchu posypać kakaem.
ciasta
kremu
tortu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Tort można też naponczować.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz