3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ekspresowy tort z nutellą


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 4 jajka
  • 200 gramów cukru
  • 120 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowania cukru waniliowego

Krem

  • 100 gramów nutelli
  • 0,5 litra śmietany 30%, mocno schłodzona
  • 1 słoiki powideł śliwkowych
  • 1 opakowania śmietanfixu

Posypka

  • 2 łyżki kakao
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160st.C.
    2. Na noże założyć motylek, dodać białka i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę 3min/obr.3.
    3. Dodać żółtka, cukier i ubijać 2min/obr.3.
    4. Dodć resztę składników i wymiaszać 30s/obr.2.
    5. Przełożyć do zasmarowanej tortownicy i piec 40 min.

  2. kremu
  3. 1. Do czystego i suchego naczynia założyć motylek, wlać smietanę i śmietanfix, ubijać na bitą śmietanę 1-2min/obr.3.
    2. Dodać nutellę i wymieszać 30s/obr.2.

  4. tortu
  5. 1. Wystudzone ciasto przekroić na 2 płaty,  środku posmarować powidłami i wierzch i boki bitą śmietaną z nutellą.
    2. Z wierzchu posypać kakaem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Tort można też naponczować.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy