Składniki
0 g
- 50 g drożdży, świeżych
- 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczek siemie lniane mielone
- 50 g ksylitolu
- 50 g cukru palmowego
- 250 g mleka roślinnego
- 500 g mąki orkiszowej razowej
- 80 g oleju kokosowego
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć cukier, ksylitol, ekstrakt, drożdże, mleko, wymieszać 2 min 30s/ temp. 50/ obr. 4.
Dodać siemię lniane, mąkę, olej wyrobić 1 min 30 s/
"Ciasto"
Ciasto przełozyć do miski wysypanej mąką , przykryć ściereczką kuchenną, pozostawić do wyrośnięcia 30 min w ciepłym miejscu . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić.
Ciasto wyłożyć na prpruszoną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość ok 1,5 cm. Wycinać krążki uformować bułeczki. Można dać do środka owoce, np. jabłka posypane cynamonem.
Piec 20-25 min (180-200 stopni)
Podawać po ostudzeniu.
przygotowanie ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przekształcony przepis z ABC "bułki maślane" na potrzeby klientów Vegan.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz