 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Spód
- 2 łyżki płatków owsianych, okopiaste
- 2 łyżki wiórków kokosowych, okopiaste
- 2 łyżki ziaren sezamu, okopiaste
- 25 g margaryny
- 10 g ksylitolu
Masa twarogowa
- 250 g chudego twarogu
- 25 g ksylitolu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy wszystkie składniki, miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, i ugniatamy na dnie. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy wszystkie składniki, miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, i ugniatamy na dnie.
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy ser i ksylitol. Miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Masę wykładamy na przygotowany spód. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy ser i ksylitol. Miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 5s/obr 6. Masę wykładamy na przygotowany spód.
- Foremki z ciastem wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy 175°, pieczemy 25 min na funkcji góra-dół.
Ciasto
Masa serowa
Porady
Foremki można wyłożyć papierowymi papilotkami.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze