Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
DIETETYCZNY OMLET CZEKOLADOWY Z JOGURTEM I OWOCAMI
OMLET
- 50 g Płatków jaglanych lub owsianych, ( zalać wieczorem wrzątkiem )
- 4 białka jaja kurzego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki cacao
JOGURT
- 30 g wiórek kokosowych
- 150 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki ksylitolu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego
"Blokada naczynia miksującego" założyć motylek.
Włożyć białka , ubijać 3-4min/obr3,5.
Dodać cacao , miód i płatki , wymieszać 15s/obr2.
Zawartość naczynia podzielić na dwie części i smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego ok 2min.
Delikatnie obrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 2 min.
Umyć i osuszyć naczynie miksujące.
JOGURT
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć wiórki i ksylitol, zmiksować 10s/obr10 .
Dodać jogurt, zmiksować 10s/obr10.
Omlet podawać z owocami i jogurtem lub syropem klonowym
OMLET
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz