 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 31/12/16
                            
                zmieniono dnia: 05/01/17
                    Składniki
baza
- 100 g malo
- 250 g pelnoziarniste biszkopty lub oreo
masa
- 600 g philadelphia ser
- 25 ml, baileys
- 100 g cukru pudru
- 300 g smietany do ubijania
- 100 g tartej czekolady
do dekoracji
- 200 ml. smietanki do ubijania
- cacao do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Baza
 1 Do naczynia wrzucamy ciastka i kruszymy je 30 s /obr 7
 -roztopiamy maslo
 -laczymy maslo z ciastkami i wysypujemy na blaszke 23 cm.(okragla) letko ugniatamy
 -wkladamy do lodowki
 Masa
 1 zakladamy motylek lekko ubic ser40s./obr 3
 2 dodac baileys i cukier puder 303/obr.3.5
 3 dodac smietanke i startom czekolade i ubijamy dalej 1min. /obr 3.5
 4 kiedy masa bedzie jednolita przekladamy na baze
 5 wstawiamy do lodowki na okolo 2 h.
Porady
mozna udekorowac bitom smietanom i posypac cacao lub tartom czekopladom
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze