Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 1/5 paczuszki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 800 g jablka pokrojonego w kostke
- 200 g mąki pszennej
- 1 paczuszki cukru wanil
- 200 g cukru
- 2-3 łyżek dzemu z moreli
- 200 g masla w temp. pokojowej
- 100 g migdalòw grubo zmielonych lub platkòw
-
6
1h 35min
Czas całkowity 55minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
maslo, cukier i cukier wanil dac do
"Blokada naczynia miksującego" i zmieszac 1 1/2 min / obr 4 . Dalej zostawic na obr 4 i dodawac jajko po jajku (kazde tak ok 15 sekund). Dodac make i proszek do pieczenia i mieszac dalej okolo 1-2 minut / obr. 4-5.
Ciasto dac do foremki i oblozyc jablkami (wcisnac je do ciasta), piec ok. 40-45min / 190°C
Jeszcze cieple ciasto posmarowac dzemem i pokryc migdalami (najlepiej je na patelni troche przypalic
)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz