Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Ciasto ucierane z malinami na dużą blachę
- 200 g masła
- 300 g jajka, 6 szt
- 300 g cukru
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 600 g mąki pszennej
- 100 g mleko, lub śmietana
- 500 g maliny, świeże
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Masło pokrojone na kawałki włożyć do naczynia miksującego 4 min/60°C/obr 1,5.
Potem przelać do innego naczynia. - Jajka i cuker włożyć do naczynia miksującego i ucierać 3 min/ obr 4
- Dodać mąkę, sodę i mleko/śmietanę 2 min/interwał
- Po upływie jednej minuty do naczynia powoli wlewać roztopione masło
- Ciasto wyłożyć na blachę i ułożyć na nim maliny
- Piec w rozgrzanym piekarniku ok 45 min/180°C.
- Smacznego!
Duża blacha z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto można posypać cukerm pudrem, oczywiście z TM
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz