thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 700 g rabarbaru, umytego i pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • cynamon wg uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.

    Zakładamy motylek i ubijamy białka 3min/obr.3

    Pod koniec ubijania dodajemy cukier.

    Dodajemy zółtka i ubijamy 1,5 min.

    Przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy stopniowo i mieszamy 1min./obr.3

    Dodajemy majonez i mieszamy 30s/obr.3.

    Wylewamy na formę wyłożoną papierem, wykładamy rabarbar i wg uznania dodajemy cynamon.

    Pieczemy 45min. Posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!

Porady

Jeżeli chcesz upiec pyszną babkę majonezową, to po prostu nie dodawaj rabarbaru i daj inna formę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto rabarbarowe na majonezie

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 22, 2017 at 08:47

    Zastąpiłam mąkę tortową, mąką kukurydzianą (bo muszę być na bezglutenowej diecie).

    Wyszło WY-ŚMIE-NI-TE!!!

    Nawet mój mąż stwierdził że dziwne że bezglutenowe takie smaczne.

    Szybko i smacznie! POLECAM

  • maja 30, 2013 at 07:09
    5.0

    tmrc_emoticons.)Dzięki za przepis ciasto super ,tylko jak dla mnie za mało cukru ,ale posypałam po wierzchu grubo pudrem i jest ok. tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • maja 29, 2013 at 08:18

    wygląda pysznie ale na początek chyab się nie odważę Cooking 7

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...

  • maja 28, 2013 at 12:59
    5.0

    tmrc_emoticons.)Super dzięki za przepis . tmrc_emoticons.;) Dodany do wypróbowania tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: