3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto rabarbarowe na majonezie


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 700 g rabarbaru, umytego i pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • cynamon wg uznania
  • 6
    55min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.

    Zakładamy motylek i ubijamy białka 3min/obr.3

    Pod koniec ubijania dodajemy cukier.

    Dodajemy zółtka i ubijamy 1,5 min.

    Przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy stopniowo i mieszamy 1min./obr.3

    Dodajemy majonez i mieszamy 30s/obr.3.

    Wylewamy na formę wyłożoną papierem, wykładamy rabarbar i wg uznania dodajemy cynamon.

    Pieczemy 45min. Posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli chcesz upiec pyszną babkę majonezową, to po prostu nie dodawaj rabarbaru i daj inna formę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zastpiam mk tortow mk kukurydzian bo musz by na...

    Zgłoszony przez Wercho88 na maja 22, 2017 at 08:47.

    Zastąpiłam mąkę tortową, mąką kukurydzianą (bo muszę być na bezglutenowej diecie).

    Wyszło WY-ŚMIE-NI-TE!!!

    Nawet mój mąż stwierdził że dziwne że bezglutenowe takie smaczne.

    Szybko i smacznie! POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dzięki za przepis ciasto

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 30, 2013 at 07:09.

    tmrc_emoticons.)Dzięki za przepis ciasto super ,tylko jak dla mnie za mało cukru ,ale posypałam po wierzchu grubo pudrem i jest ok. tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda pysznie ale na

    Zgłoszony przez Koralinka na maja 29, 2013 at 08:18.

    wygląda pysznie ale na początek chyab się nie odważę Cooking 7

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Super dzięki za przepis .

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 28, 2013 at 12:59.

    tmrc_emoticons.)Super dzięki za przepis . tmrc_emoticons.;) Dodany do wypróbowania tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze