Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 0,5 szkl oleju
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 2,5 szkl mąki
- 1 szkl cukru
- 1 szkl maślanki (lub jogurtu naturalnego z odrobiną mleka aby miał konsystencję maślanki)
- 2 łodygi rabarbaru (można też dodać inne owoce)
-
6
45min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki (poza owocami) wymieszać 15 sec poz 5. przygotowane ciasto wylać do foremek i posypać pokrojonm rabarbarem.
piec w temperaturze 175 C ok 40 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo fajny placuzek do kawy
bardzo fajny placuzek do kawy
bardzo smaczne ciasto
bardzo smaczne ciasto
Wyszło Piekłam w
To moze ktos mi podpowie dlaczego mi nie wyszlo? Pieklam 2 razy i zawsze MEGAzakalec
! Pieknie roslo w piekarniku a po wyjeciu równie pieknie opadlo! Pieklam 60 min. a nie 40min i w 180*C. W zasdzie nie ma jak popsuc tego ciasta na etapie robienia, wiec nie rozumiem o co chodzi? Za duzo maslanki? A moze najpierw utrzec jaja z cukrem, potem wlac powoli olej ucierajac i dopiero makę a na koniec maslanka? W smaku rzeczywiscie b. dobre, bo moj syn zajadal sie i tym zakalcem, ale chcialabym zeby wyszlo! Podpowiedzcie cos.......
Pytalam kolezanki, ktora juz robila to ciasto i mowila, ze raz jej wyjdzie a raz nie(????????)
Ciasto super!! Piekłam już
Ciasto super!! Piekłam już dwa razy bo szybciutko się go wykonuje i doskonale smakuje. Najlepsze świeże, puszyste. Ja zrobiłam z truskawkami na wierzchu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ciasto wyszło świetne!!!! Ja
Ciasto wyszło świetne!!!!
Ja dodałam 2 łodygi do całej masy i miksowałam według przepisu, a 3 łodygami posypałam ciasto.
Ciasto genialne !
Ciasto genialne ! Miękkie,puszyste,wilgotne
Dodatkowo posypałam kruszonką po rabarbarze,wyszło pysznie! Też piekłam dłużej,50 minut.Polecam!
Renka
Pyszne ciasto:) Polecam
Pyszne ciasto
Polecam 
joaren
A ja dziś je upiekłam, na
A ja dziś je upiekłam, na dolnej i górnej grzałce na 180 czas 45 min -pyyyycha!
wczoraj zrobiłm wersję ze
wczoraj zrobiłm wersję ze śliwkami - jeszcze ciepłe w zestawie z lodami i syropem imbirowym zniknęło bardzo szybko. polcam
(No subject)
Pozdrawiam Mixi
Wyszło b. dobre , ja też
Wyszło b. dobre , ja też piekłam trochę dłużej. Upiekłam od razu 2 korytka, no i ten zapach, teraz pachnie w całym domu mmmmmmmmmmmm.......
Ciasto w piekarniku piecze
Ciasto w piekarniku piecze się
Wygląda apetycznie, zobaczymy jak smakuje
ciasto pycha ale trzeba nieco
ciasto pycha ale trzeba nieco dłużej potrzymac w piekarniku
Agula
bardzo pyszne
bardzo pyszne
bardzo pyszne
bardzo pyszne
rabarbar generalnie wsiąka w
rabarbar generalnie wsiąka w środek ciasta.
dziś zrobiłam z rabarbarem i ananasem z puszki -polecam
a nie zeschnie sie ten
a nie zeschnie sie ten rabarbar ??
pycha, szybko i prosto:)
pycha, szybko i prosto