3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto maślankowe z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 0,5 szkl oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maślanki (lub jogurtu naturalnego z odrobiną mleka aby miał konsystencję maślanki)
  • 2 łodygi rabarbaru (można też dodać inne owoce)
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (poza owocami) wymieszać 15 sec poz 5. przygotowane ciasto wylać do foremek i posypać pokrojonm rabarbarem.


    piec w temperaturze 175 C ok 40 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo fajny placuzek do kawy

    Zgłoszony przez donia-jimmy na maja 15, 2019 at 20:51.

    bardzo fajny placuzek do kawy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ciasto

    Zgłoszony przez wiola19 na czerwca 6, 2018 at 07:28.

    bardzo smaczne ciasto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło Piekłam w

    Zgłoszony przez Agn. na maja 26, 2014 at 23:01.

    To moze ktos mi podpowie dlaczego mi nie wyszlo? Pieklam 2 razy i zawsze MEGAzakalec  tmrc_emoticons.J) ! Pieknie roslo w piekarniku a po wyjeciu równie pieknie opadlo! Pieklam 60 min. a nie 40min i w 180*C. W zasdzie nie ma jak popsuc tego ciasta na etapie robienia, wiec nie rozumiem o co chodzi? Za duzo maslanki? A moze najpierw utrzec jaja z cukrem, potem wlac powoli olej ucierajac i dopiero makę a na koniec maslanka? W smaku rzeczywiscie b. dobre, bo moj syn zajadal sie i tym zakalcem, ale chcialabym zeby wyszlo! Podpowiedzcie cos.......

    Pytalam kolezanki, ktora juz robila to ciasto i mowila, ze raz jej wyjdzie a raz nie(????????)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super!! Piekłam już

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 26, 2014 at 10:31.

    Ciasto super!! Piekłam już dwa razy bo szybciutko się go wykonuje i doskonale smakuje. Najlepsze świeże, puszyste. Ja zrobiłam z truskawkami na wierzchu.  Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło świetne!!!! Ja

    Zgłoszony przez annusiaa na maja 25, 2014 at 20:59.

    Ciasto wyszło świetne!!!!

    Ja dodałam 2 łodygi do całej masy i miksowałam według przepisu, a 3 łodygami posypałam ciasto.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto genialne !

    Zgłoszony przez Reka55 na maja 20, 2014 at 18:47.

    Ciasto genialne ! Miękkie,puszyste,wilgotne tmrc_emoticons.) Dodatkowo posypałam kruszonką po rabarbarze,wyszło pysznie! Też piekłam dłużej,50 minut.Polecam!

    Renka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto:) Polecam

    Zgłoszony przez joaren na maja 6, 2014 at 21:05.

    Pyszne ciastotmrc_emoticons.) Polecam tmrc_emoticons.)

    joaren

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja dziś je upiekłam, na

    Zgłoszony przez Redberry na lipca 5, 2011 at 22:21.

    A ja dziś je upiekłam, na dolnej i górnej grzałce na 180 czas 45 min -pyyyycha! tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wczoraj zrobiłm wersję ze

    Zgłoszony przez woka na czerwca 5, 2011 at 16:16.

    wczoraj zrobiłm wersję ze śliwkami  - jeszcze ciepłe w zestawie z lodami i syropem imbirowym zniknęło bardzo szybko. polcam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez Mixi na czerwca 3, 2011 at 15:44.

    Cooking 7

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło b. dobre , ja też

    Zgłoszony przez grazia77 na czerwca 3, 2011 at 15:14.

    Wyszło b. dobre , ja też piekłam trochę dłużej. Upiekłam od razu 2 korytka, no i ten zapach, teraz pachnie w całym domu mmmmmmmmmmmm....... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto w piekarniku piecze

    Zgłoszony przez grazia77 na czerwca 3, 2011 at 14:04.

    Ciasto w piekarniku piecze się Big Smile Big Smile Wygląda apetycznie, zobaczymy jak smakuje Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto pycha ale trzeba nieco

    Zgłoszony przez Aguśka86 na czerwca 1, 2011 at 20:35.

    ciasto pycha ale trzeba nieco dłużej potrzymac w piekarniku tmrc_emoticons.;)

    Agula

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo pyszne

    Zgłoszony przez banunek na czerwca 1, 2011 at 20:02.

    bardzo pyszne Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo pyszne

    Zgłoszony przez banunek na czerwca 1, 2011 at 20:02.

    bardzo pyszne Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rabarbar generalnie wsiąka w

    Zgłoszony przez woka na maja 31, 2011 at 19:51.

    rabarbar generalnie wsiąka w środek ciasta.

    dziś zrobiłam z rabarbarem i ananasem z puszki  -polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a nie zeschnie sie ten

    Zgłoszony przez tyneczkaa na maja 30, 2011 at 22:03.

    a nie zeschnie sie ten rabarbar ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha, szybko i prosto:)

    Zgłoszony przez Madzia78 na maja 30, 2011 at 08:08.

    pycha, szybko i prostotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze