Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 08/02/14
                            
                zmieniono dnia: 08/02/14
                    Składniki
Ciasto
- 80 g wiórków kokosowych
 - 1 puszka kukurydzy
 - 2 jajka
 - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
 - 180 g mąki kukurydzianej
 - 70 g mąki pszennej
 - 1 łyżka proszku do pieczenia
 - 1 łyżka masła
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Kukurydzę odsączyć,przelać zimna wodą .Zmiksować 20 sek/obr.10
2.Dolać mleko skondensowane ,miksować 30 sek/obr.8
3.Wbić jajka,miksować 1min/obr.4
4.Dodać mąkę kukurydzianą,mąkę pszenną i wiórki kokosowe,masło i proszek do pieczenia,wymieszać 1min/obr.6
5.Ciasto przelej do okrągłej formy,piec ok.45 min.temp.180 st.C
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Szału nie ma... Oczekiwałam, że ciasto będzie...inne (?). Wyszło dość ciężkie, zbite, ale w smaku nawet ok, choć spodziwałam się czegoś smaczniejszego. Plus za wykorzystanie nietypowych składników. Myślę, że "bezglutenowcy" mogą odać mąki ziemniaczanej, co spowoduje, że ciasto będzie bardziej sypkie/kruche, ale dla nich jadalne
 U mnie niestety powtórki nie będzie.
To będzie pierwsze ciasto jakie zrobię w najbliższym czasie