Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 80 g wiórków kokosowych
- 1 puszka kukurydzy
- 2 jajka
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 180 g mąki kukurydzianej
- 70 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka masła
-
6
1h 45min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Kukurydzę odsączyć,przelać zimna wodą .Zmiksować 20 sek/obr.10
2.Dolać mleko skondensowane ,miksować 30 sek/obr.8
3.Wbić jajka,miksować 1min/obr.4
4.Dodać mąkę kukurydzianą,mąkę pszenną i wiórki kokosowe,masło i proszek do pieczenia,wymieszać 1min/obr.6
5.Ciasto przelej do okrągłej formy,piec ok.45 min.temp.180 st.C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzału nie ma... Oczekiwałam,
Szału nie ma... Oczekiwałam, że ciasto będzie...inne (?). Wyszło dość ciężkie, zbite, ale w smaku nawet ok, choć spodziwałam się czegoś smaczniejszego. Plus za wykorzystanie nietypowych składników. Myślę, że "bezglutenowcy" mogą odać mąki ziemniaczanej, co spowoduje, że ciasto będzie bardziej sypkie/kruche, ale dla nich jadalne U mnie niestety powtórki nie będzie.
To będzie pierwsze ciasto
To będzie pierwsze ciasto jakie zrobię w najbliższym czasie
Edyta K.