3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO KAKAOWE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I ORZECHAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

CIASTO KAKAOWE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I ORZECHAMI

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 250 g mleko
  • 125 g masło, niesolone
  • 2 jajka
  • 2 łyżki czarna porzeczka, świeża, (powidło)
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu

  • 2 łyżki kakao
  • 1 płaskie łyżki Soda oczyszczona
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. CIASTO:



    Zemleć cukier 10 s/ obr. 9

  2. Dodać jajka, masło i ucierać 2 min/ obr. 3
  3. Następnie dodać powidła i mleko. Ucierać 30 s/ obr. 3
  4. Wsypać mąkę, kakao oraz sodę. Mieszać 3 minuty/ obr. 4[/b]
  5. Ciasto przelać na blachę (u mnie średniej wielkości tortownica) wyłożoną pergaminem i wysmarowaną masłem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni
  6. POLEWA:
    Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 10 s/ obr. 8.
  7. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać śmietanę, wymieszać 2 min /50 stopni C/ obr. 3.[/b]
  8. Odstawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu założyć motylek i ubijać 1–2 minuty/ obr. 3
  9. Przestudzoną polewę wyłożyć na ciasto. Wierzch ciasta można posypać posiekanymi orzechami lub migdałami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz