Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 2 kaszy manny, szklanki
- 1,5 jogurt naturalny, szklanki, gęsty
- 0,5 mleka, szklanki
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
2h 50min
Czas całkowity 2h 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia wsypać kaszę manną, wlać mleko i jogurt, wymieszać 15 sekund/obr. 3,5. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego. Dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka, wymieszać 15 sekund/obr. 3,5. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego. Wsadzić kopystkę, mieszać podczas pracy Thermomixa, 10 sekund/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego. Wsadzić kopystkę, mieszać podczas pracy Thermomixa, 10 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta formy. Przykryć bawełniana ściereczką, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie ciasto delikatnie jeszcze raz wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170ºC (termoobieg) około 40-50 minut. Studzić na kratce. Przed podaniem przekroić i posmarować dżemem/powidłami/marmoladą i oprószyć cukrem pudrem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz