Składniki
8 kawałek/kawałki/kawałków
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko kurze
- 300 g twarogu
- 40 g rodzynek
- 1 cukier waniliowy
- 40 g cukru
- 50 g śmietany
- cukier brązowy i cynamon do posypania
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy twarożek, śmietanę, cukier i cukier waniliowy, żółtko (białko pozostawiamy do posmarowania ciastek) i miksujemy czas 20 sek, obr.3, następnie dodajemy rodzynki i mieszamy czas 10 sek, obr.2.
Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdy kawałek nakladamy farsz w taki sposób, aby brzegi zostały bez nadzienia, składamy na pół i sklejamy zawijając brzegi do środka. Każdy kawałek smarujemy białkiem, posypujemy cukrem brązowym i cynamonem i na każdym kawałku robimy dwa nacięcia nożem na środku.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 210 stopni przez 25 minut.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZdjęcie mówi samo za siebie,
Zdjęcie mówi samo za siebie, szybko i smacznie. Na pewno będzie powtórka
[[wysiwyg_imageupload:2719:]]
Ilonko u mnie też szybko
Ilonko u mnie też szybko znikają
a z brzoskwinią spróbuję
dziękuję i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
U mnie te ciasteczka tez mają
U mnie te ciasteczka tez mają powodzenie
szybko znikają
Nie umiem sama zrobić ciasta francuskiego więc też kupuję gotowe , a nadzienie twarożkowe pycha
, robię też wersję z brzoskwiniami z puszki -polecam 
Bardzo się cieszę Aniu, że
Bardzo się cieszę Aniu, że smakowały
dziękuję za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Maguś zrobiłam wczoraj twoje
Maguś zrobiłam wczoraj twoje ciasteczka
zniknęły w jednej sekundzie
dzisiaj robie powtórkę, bo tak wszystkim smakowały
i to podwójną porcję bo rodzinka przychodzi na kawkę
polecam wszystkim 
(No subject)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:)Pyszna przekąska na
Witam Cię bardzo serdecznie
Witam Cię bardzo serdecznie
polecam te ciacha są szybkie i pyszne
ja korzystam z gotowego ciasta francuskiego kupionego w sklepie
dostaniesz go bez problemu
daj znać jak smakowały Ci ciacha
pozdrawiam 
Możesz też spróbować zrobić ciasto z przepisu Verci http://przepisownia.pl/przepisy/ciasto-francuskie-pasta-sfoglia-szybsza-wersja/443080
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witam Jestem nowym
Witam
Jestem nowym użytkownikiem, thermomix mam dopiero miesiąc. Nie jestem dobrą kucharką, ale z thermomiksem zaczyna mi wychodzić gotowanie. Przepis twój wypróbuję, tylko nie mam przepisu na ciasto francuskie. Pozdrawiam Helena
babcia Hela
Już pakuję i wysyłam
Już pakuję i wysyłam
gołębiem pocztowym
za chwilkę bedziesz miała
życzę smacznego

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
My tez lubimy.... Nie badz
My tez lubimy.... Nie badz chytrus i przeslij chociaz 3
Ja ukrecilam ciasto, wlasnie konczy sie piec. Musialam wypròbowac przepis Mixi. Ja mam troche inny, wiec bylam ciekawa

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Ja jestem leniwa hihihihi i
Ja jestem leniwa hihihihi i korzystam z gotowego ciasta francuskiego
a tak po prawdzie to nie umiem robić takiego prawdziwego
a bardzo lubię ciastka francuskie z różnymi nadzieniami
i tak mnie dzisiaj naszło na twarożkowe 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Francuskie..... :p :p Ja
Francuskie.....
Ja robie sama ciasto, co prawda, ale ciacha sa pyszne. Podobne sie robi na poludniu Wloch. Naprawde pyszne
No i pieka sie w mig 
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
