thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko kurze
  • 300 g twarogu
  • 40 g rodzynek
  • 1 cukier waniliowy
  • 40 g cukru
  • 50 g śmietany
  • cukier brązowy i cynamon do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy twarożek, śmietanę, cukier i cukier waniliowy, żółtko (białko pozostawiamy do posmarowania ciastek) i miksujemy czas 20 sek, obr.3, następnie dodajemy rodzynki i mieszamy czas 10 sek, obr.2.

    Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdy kawałek nakladamy farsz w taki sposób, aby brzegi zostały bez nadzienia, składamy na pół i sklejamy zawijając brzegi do  środka. Każdy kawałek smarujemy białkiem, posypujemy cukrem brązowym i cynamonem i na każdym kawałku robimy dwa nacięcia nożem na środku.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 210 stopni przez 25 minut.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciastka francuskie z twarożkiem :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: