Tu jesteś:
4
Składniki
22 kawałek/kawałki/kawałków
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
- 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatułowej
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2-3 łyżki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 50 g Migdałów
- 250 g mąki orkiszowej
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć migdały i zmielić je 10s/obr.6.
2. Włożyć pozostałe składniki i wyrobić ciasto 2 min/
3. Ciasto uformować w wałek i kroić na plastry o grubości 5mm.
4. Piec 5-8 minut w temperaturze 230 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Masło można zastąpić margaryną lub naturalnym serkiem homogenizowanym. Musi to być coś co pozwoli dobrze połączyć masę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu...
Pyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu żurawina.