3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka orkiszowe


Wydrukuj:
4

Składniki

22 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatułowej
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2-3 łyżki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 50 g Migdałów
  • 250 g mąki orkiszowej
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć migdały i zmielić je 10s/obr.6.

    2. Włożyć pozostałe składniki i wyrobić ciasto 2 min/Ciasto

    3. Ciasto uformować w wałek i kroić na plastry o grubości 5mm.

    4. Piec 5-8 minut w temperaturze 230 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Masło można zastąpić margaryną lub naturalnym serkiem homogenizowanym. Musi to być coś co pozwoli dobrze połączyć masę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu...

    Zgłoszony przez Joanka79 na stycznia 1, 2019 at 13:46.

    Pyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu żurawina. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze