Tu jesteś:
4
Składniki
22 kawałek/kawałki/kawałków
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
- 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatułowej
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2-3 łyżki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 50 g Migdałów
- 250 g mąki orkiszowej
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć migdały i zmielić je 10s/obr.6.
2. Włożyć pozostałe składniki i wyrobić ciasto 2 min/
"Ciasto"
3. Ciasto uformować w wałek i kroić na plastry o grubości 5mm.
4. Piec 5-8 minut w temperaturze 230 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Masło można zastąpić margaryną lub naturalnym serkiem homogenizowanym. Musi to być coś co pozwoli dobrze połączyć masę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu...
Pyszne! Zamiast cukru dodałam miód. Na wierzchu żurawina.