3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasteczka jabłkowo - owsiane


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

ciasteczka jabłkowo - owsiane

  • 210 g płatków owsianych
  • 140 g mąki może być pełnoziarnista
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50 g cukru palmowego ( może być zwykły)
  • 2 jabłka
  • 1 banan
  • łyżźeczka ekstraktu waniliowego
  • jajko
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • żurawina/ orzechy/ owoce goi
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DoClosed lid wsypać płatki i delikatnie zmielić 5s/4 ( jeśli płatki są błyskawiczne to ominąć ten etap)

    wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać 30s/Gentle stir setting, przesypać do innej miski

    z jabłek usunąć gniazda nasienne, włożyć jabłka do Closed lid i rozdrobnić 5s obr 4, odłożyć 2 łyżki, a pozostalą resztę + banan ponownie zmiksować 5 s/5

    do zmiksowanych owoców dodać: jajko, olej ekstrakt i zmiksować 2 min obr 4

    dodać suche i połączyć wszystko 2 min/ obr 4 - może być potrzebna kopystka

    na koniec dorzucić odłożone 2 łyżki jabłek i np. garść żurawiny, wymieszać kopystką i rozłożyć na pergaminie za pomocą łyżki zostawiając odstęp 1-2 cm

    piec w 180 st z termoobiegiem lub bez
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

nie wyrastają zbyt mocno przynajmiej mi

można zrobić bez banana z samych jabłek (3)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszły kruche, palce lizac

    Zgłoszony przez doris 66-66 na grudnia 9, 2017 at 12:31.

    Wyszły kruche,Cooking 7 palce lizac

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast cukru dodaam erytrytol - ta sama ilo...

    Zgłoszony przez kaskaln13 na maja 3, 2017 at 14:54.

    Zamiast cukru dodałam erytrytol - ta sama ilość.
    Piekłam w temperaturze 180 stopni 23 minuty.
    Ja dodaję do takich ciasteczek dużo bakalii - pomieszałam żurawinę, pestki słonecznika, pestki dyni i płatki migdałów.

    Wysły bardzo smaczne Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze