3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTECZKA CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

CIASTECZKA CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWE

  • 140 g czekolady gorzkiej z ksylitolem
  • 130 g masła lub stałe części z mleka kokosowego w puszce (wcześniej odstawionego na noc do lodówki)
  • 100 g ksylitolu
  • 1 jajko
  • 100 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 80 g mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć połamaną czekoladę, rozdrobnić 3s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
    2. Do naczynia miksującego włożyć masło (lub stałą część mleka kokosowego z puszki), cukier, jajko, wymieszać 1min 30 s/obr.2
    3. Dodać mąki, sodę oczyszczoną i sól, wymieszać 40s/obr.4
    4. Dodać rozdrobnioną czekoladę, wymieszać 30s/obr. 2
    5. Przy pomocy łyżeczki nabierać ciasto, formować w rękach kulki, układać na wyłożoną papierem blachę, wilgotną dłonią spłaszczyć uformowane kulki, tak aby powstały ciasteczka.
    6. Piec 12 min 180 st.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po ostudzeniu ciasteczka należy przechowywać w zamkniętym słoiku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy