Tu jesteś:
4
Składniki
CIASTECZKA CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWE
- 140 g czekolady gorzkiej z ksylitolem
- 130 g masła lub stałe części z mleka kokosowego w puszce (wcześniej odstawionego na noc do lodówki)
- 100 g ksylitolu
- 1 jajko
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- 80 g mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
-
6
42min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć połamaną czekoladę, rozdrobnić 3s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2. Do naczynia miksującego włożyć masło (lub stałą część mleka kokosowego z puszki), cukier, jajko, wymieszać 1min 30 s/obr.2
3. Dodać mąki, sodę oczyszczoną i sól, wymieszać 40s/obr.4
4. Dodać rozdrobnioną czekoladę, wymieszać 30s/obr. 2
5. Przy pomocy łyżeczki nabierać ciasto, formować w rękach kulki, układać na wyłożoną papierem blachę, wilgotną dłonią spłaszczyć uformowane kulki, tak aby powstały ciasteczka.
6. Piec 12 min 180 st.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po ostudzeniu ciasteczka należy przechowywać w zamkniętym słoiku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz