Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Chlebek bananowo migdałowy z malinami i kokosem
- 250 g migdałów, ze skórką
- 3 banany
- 4 jajka
- 110 g Cukier puder
- 70 g wiórki kokosowe
- 1 łyżeczek proszek do pieczenia
- 0,5 łyżeczki Soda oczyszczona
- 150 g maliny, mrożone, mogą być świeże
- 30 g migdały, w płatkach
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
9
5
Przygotowanie
-
Rozgrzej piekarnik do 170°C (góra dół, bez termoobiegu).
Formę do pieczenia (30x12x7 cm) wyłóż papierem do pieczenia. -
Migdały umieść w misie
. 10 sek / obr 8. Powinny być dobrze zmielone. W razie potrzeby ustaw mielenie na 5 sek / obr 8.
Kopystką zgarnij składniki ze ścianek misy. -
Dodaj banany (w cząstkach), cukier puder, wiórki kokosowe i jajka, 5 sek / obr 5.
Masa powinna być dobrze utarta. W razie potrzeby powtórz czynność.
Kopystką zgarnij składniki ze ścianek misy. -
Dodaj 80 g malin, 10 sec /
obr 3.
- Masę przelej do formy do pieczenia. Posyp resztą malin i płatkami migdałów.
-
Piecz 60min w rozgrzanym piekarniku (170°C). Pod koniec pieczenia sprawdź drewnianym patyczkiem czy ciasto jest gotowe.
Po wyjęciu z piekarnika chlebek można posypać cukrem pudrem.
11
Porady
Maliny mogą być zarówno mrożone jak i świeże.
Aby chlebek był w pełni BEZGLUTENOWY należy użyć bezglutenowego proszku do pieczenia.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz