3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek bananowo migdałowy z malinami i kokosem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Chlebek bananowo migdałowy z malinami i kokosem

  • 250 g migdałów, ze skórką
  • 3 banany
  • 4 jajka
  • 110 g Cukier puder
  • 70 g wiórki kokosowe
  • 1 łyżeczek proszek do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki Soda oczyszczona
  • 150 g maliny, mrożone, mogą być świeże
  • 30 g migdały, w płatkach
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C (góra dół, bez termoobiegu).
    Formę do pieczenia (30x12x7 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Migdały umieść w misie Blokada naczynia miksującego. 10 sek / obr 8. Powinny być dobrze zmielone. W razie potrzeby ustaw mielenie na 5 sek / obr 8.

    Kopystką zgarnij składniki ze ścianek misy.
  3. Dodaj banany (w cząstkach), cukier puder, wiórki kokosowe i jajka, 5 sek / obr 5.
    Masa powinna być dobrze utarta. W razie potrzeby powtórz czynność.
    Kopystką zgarnij składniki ze ścianek misy.
  4. Dodaj 80 g malin, 10 sec / Obroty wsteczne obr 3.
  5. Masę przelej do formy do pieczenia. Posyp resztą malin i płatkami migdałów.
  6. Piecz 60min w rozgrzanym piekarniku (170°C). Pod koniec pieczenia sprawdź drewnianym patyczkiem czy ciasto jest gotowe.
    Po wyjęciu z piekarnika chlebek można posypać cukrem pudrem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Maliny mogą być zarówno mrożone jak i świeże.
Aby chlebek był w pełni BEZGLUTENOWY należy użyć bezglutenowego proszku do pieczenia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy