3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cantuccini


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 60 g całych orzechów
  • 60 g całych migdalow
  • 200 g całych migdałów
  • 250 g cukru
  • 3 jaja
  • 100 g masła lub margaryny
  • 1 p. proszku do pieczenia
  • 500 g mak, i
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 60g migdalow i 60 g orzechow grubo posiekac 10 sekund obroty 5 (dodac na samym koncu i recznie zagniesc)

    200g migdalow zmielic 10sekund obroty 8 dodac pozostale skladniki i 3 minuty obroty 3-4 pomagajac sobie kopystka wyrobic. Wyjac ciasto dodac grubo posiekane orzechy i migdaly i uformowac z ciasta 6 rolek.  Na blache wylozona pergaminem poukladac rolki i piec w temperaturze termoobieg 160 stopni przez 20 minut.

    Wyjac blache z rolkami i ostrym nozem pokroic na male kawalki o grubosci okolo 1-1,5 cm. Pokrojone male ciasteczka ulozyc na blasze lub na dwoch i piec jeszcze raz do lekkiego zrumienienia okolo 20 minut. 

    Cantuccini to wloskie ciasteczka zwane tez sucharkami.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasteczka rewelacja! robię

    Zgłoszony przez bubulek na lutego 23, 2011 at 23:22.

    Ciasteczka rewelacja! robię je bardzo często,dziekuje tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze