3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Brownie nie zawsze musi oznaczać tonę kalorii. Zapraszam na brownie z czerwonej fasoli bez mąki i cukru !

    SKŁADNIKI na brownie:
    - 2 puszki dobrze odsączonej i przepłukanej z zalewy czerwonej fasoli (1 puszka 240 g po odsączeniu)
    - 2 bardzo dojrzałe banany,
    - 4 jajka,
    - 10 namoczonych wcześniej daktyli,
    - 5 łyżek gorzkiego kakao,
    - 3 łyżki miodu,
    - 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    Do naczynia miksującego włożyć kolejno czerwoną fasolę, daktyle, banany, jajka, miód, proszek do pieczenia, kakao, olej kokosowy – zblendować na gładką masę 1 minuta/obroty 6.

    Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec ok. 1 h w 180°C (grzanie góra – dół).
    Moja blaszka miała rozmiar 25 / 12 / 8 cm.

    Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i włożyć na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.

    Składniki na polewę:
    - 90 g gorzkiej czekolady,
    - 30 g masła,
    - 3 łyżki mleka,
    - 1 łyżka miodu,
    - wiórki kokosowe do dekoracji.

    Do naczynia miksującego włożyć połamaną na kostki czekoladę – rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. Dodać masło, mleko i miód – rozpuścić 4 minuty/60°C/obroty 2.
    Polewa jest gładka i kremowa więc można ją nałożyć na ciasto nożem. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi i schłodzić w lodówce przez minimum 1 h.

    SMACZNEGO !

    Link do przepisu video: https://youtu.be/ycquYBD5cHI

    Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/ Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Polewa idealnie nada się także do innych ciast czy deserów.
Jest gładka, nakłada się na ciasto jak krem. Dobrze zastyga w lodówce i nie robi się twarda !


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy