3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Błyskawiczne ciasto czekoladowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Cały przepis:

    Składniki:
    - 100 g mąki (u mnie pszenna typ 550 - Basia ekstra wypiek)
    - łyżeczka proszku do pieczenia,
    - szczypta soli,
    - 150 g masła,
    - 150 g cukru,
    - 6 jaj,
    - 100 g czekolady deserowej (1 tabliczka)
    - 100 g czekolady gorzkiej 70 % kakao (1 tabliczka).

    Rozgrzać piekarnik do 180°. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 5s./obr.7. Zawartość zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego, dodać masło i rozpuścić 4 minuty/60 stopni/obroty 2. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (przesiać na sicie w tracie dodawania do naczynia miksującego), cukier i jajka. Wymieszać 15 s./obr. 5.
    Przełożyć do przygotowanej tortownicy (Ø 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (papier do pieczenia tylko na spód, boki wysmarować masłem) i piec ok. 25 min w temperaturze 180° (do suchego patyczka).

    Link do przepisu video: https://youtu.be/MiOIZK8feJ8
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy