3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

biszkopt idealny na tort


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

12 jaj

4łyżki mąki pszennej

4 szklanki mączki ziemniaczaniej

2szklaniki cukru

  • 6
    2h 5min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    biszkopt
  1. odziel białko od żułtek ubij białka na luźnom pijanę dodawaj po kilka żułtek do pijany i mieszając.jak sie połonczą biała z żułtkami to dodaj po trochu cukru jak sie cukier rospuśći to dodaj mąke ziemniczaną plus mąke przenąm ja wszystko sie połonczy to pszelac do blachy i piec przez 40 min do suchego patyczka. pierwsze 5 min w stopniach 100*C po 5min w 170*C
10
11

Porady

często nie otwierać piekarniki !!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy