1 Bezy

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezy


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Bezy

  • białek, 1 szklanka
  • 420 g cukru
  • 1 łyżeczek mąki ziemniaczanej
5

Przygotowanie

    Bezy
  1. Białka ubijamy z 210g cukru 4-4,5min/4obr aż masa będzie lśniąca.

    Następnie dodajemy kolejne 210g cukru i ubijamy jeszcze 3min/4 obr.

    Na dwie minuty przed końcem dodajemy mąkę ziemniaczaną.

     

    Układamy łyżką na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

    Pieczemy aż się zarumienią.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Amisia ma rację Często piekę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 15, 2013 at 16:12.

    Love Amisia ma rację tmrc_emoticons.( Często piekę bezy, temperatura 150*C 20 minut, następnie temperatura 120*C 1 godzinę. Z piekarnika wyciągam blaszkę jak bezy są zimne.Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 200 stopni to zdecydowanie za

    Zgłoszony przez amisia na listopada 3, 2013 at 16:39.

    200 stopni to zdecydowanie za duzo na bezy, już po chwili na blasze miałam brązowe prawie spalone placki - nie przypominały te bezy - bialutkie, chrupiące i kształtne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze