3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe ciasto rabarbarowe na majonezie


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 700 g rabarbaru, umytego i pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • cynamon wg uznania
  • 6
    55min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.

    2. Zakładamy motylek i ubijamy białka 3min/obr.3

    3. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier.

    4. Dodajemy zółtka i ubijamy 1,5 min/obr.3.

    5. Mąki mieszamy ze sobą i z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo podczas 1min./obr.3 (nadal wszystko z motylkiem)

    6. Dodajemy majonez i mieszamy 30s/obr.3.

    7. Wylewamy na formę wyłożoną papierem, wykładamy rabarbar - można posypać cynamonem jak ktoś lubi - ja osobiście nie toleruję.

    8. Piec 45min.

    9. Posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli chcesz upiec pyszną babkę majonezową, to po prostu nie dodawaj rabarbaru i daj inna formę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pycha polecam

    Zgłoszony przez agaa1234 na września 17, 2020 at 21:22.

    pycha polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie upiekłam i zjadłam jeszcze ciepłe dwa...

    Zgłoszony przez sandi101 na stycznia 26, 2018 at 14:24.

    Właśnie upiekłam i zjadłam jeszcze ciepłe dwa kawałkitmrc_emoticons.) - bardzo dobre.
    Smakuje jak klasyczne ciasto ucierane.
    akurat nie sezon na rabarbar i zrobiłam z jabłkami, wyszło super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze