3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe ciasto rabarbarowe na majonezie


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 700 g rabarbaru, umytego i pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • cynamon wg uznania
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.

    2. Zakładamy motylek i ubijamy białka 3min/obr.3

    3. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier.

    4. Dodajemy zółtka i ubijamy 1,5 min/obr.3.

    5. Mąki mieszamy ze sobą i z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo podczas 1min./obr.3 (nadal wszystko z motylkiem)

    6. Dodajemy majonez i mieszamy 30s/obr.3.

    7. Wylewamy na formę wyłożoną papierem, wykładamy rabarbar - można posypać cynamonem jak ktoś lubi - ja osobiście nie toleruję.

    8. Piec 45min.

    9. Posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli chcesz upiec pyszną babkę majonezową, to po prostu nie dodawaj rabarbaru i daj inna formę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie upiekłam i zjadłam jeszcze ciepłe dwa...

    Zgłoszony przez sandi101 na stycznia 26, 2018 at 14:24.

    Właśnie upiekłam i zjadłam jeszcze ciepłe dwa kawałkitmrc_emoticons.) - bardzo dobre.
    Smakuje jak klasyczne ciasto ucierane.
    akurat nie sezon na rabarbar i zrobiłam z jabłkami, wyszło super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze