3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Baton śniadaniowy musli


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (500 g)
  • 250 ggórskich płatków owsianych
  • 50 gsuszonej żurawiny
  • 50 g rodzynek
  • 75 g wiórków kokosowych
  • 125 gmieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
  • 125 g niesolonych fistaszków
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Podgrzewam mleko w naczyniu - 5 minut 50 stopni obroty 2,następnie w osobnym naczyniu mieszam wszystkie
    suche składniki i wsypuję do ciepłego mleka i nastawiam obroty 2 - 15 sekund. Tak przygotowaną masę przekładam na formę do
    pieczenia (formę wykładam papierem do pieczenia).


    Piekę ok 1 godziny w temperaturze 130 stopni, po wyciągnięciu z
    piekarnika czekam ok 15-20 minut i wtedy z masy kroje batony.
    Przeciętnie wychodzi ok 20 batonów.


    Daję to dzieciom na drugie śniadanie lub podwieczorek a samo często jem taki baton na śniadanie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wlasnie czekamy... przepis rewelacja

    Zgłoszony przez basia_kulas na kwietnia 4, 2018 at 19:12.

    wlasnie czekamy... przepis rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie...

    Zgłoszony przez Ancia-Thermancia na października 4, 2017 at 14:01.

    Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie wiedziałam jakiej wielkości formę użyć i zrobiłam w takiej 24x24 cm. Wyszło dość grube ale wyszło tmrc_emoticons.;) I co fajne można długo przechowywać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis Dobra baza do różnych...

    Zgłoszony przez Avaa na lutego 1, 2017 at 11:49.

    Świetny przepis tmrc_emoticons.) Dobra baza do różnych kombinacji.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się bardzo, że smakują

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na lutego 3, 2012 at 22:28.

    cieszę się bardzo, że smakują batony

    www.thermoprzepisy.pl


    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha:)

    Zgłoszony przez Madzia78 na lutego 1, 2012 at 15:07.

    pychatmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis - ja zamiast

    Zgłoszony przez wawi na stycznia 30, 2012 at 09:03.

    super przepis - ja zamiast fistaszków dałam orzechy laskowe i włoskie i lekko je pogniotłam-rewelacja dla dzieci i dorosłych  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez A.GŁOWACKA na listopada 30, 2011 at 10:20.

    tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze