![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ldawzwj2-98b84-587460-cfcd2-sagb108e/5dad4741-f363-4ddf-ad70-e00bbc6c46a4/main/baton-sniadaniowy-musli.jpg)
- TM 31
Składniki
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (500 g)
- 250 ggórskich płatków owsianych
- 50 gsuszonej żurawiny
- 50 g rodzynek
- 75 g wiórków kokosowych
- 125 gmieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
- 125 g niesolonych fistaszków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Podgrzewam mleko w naczyniu - 5 minut 50 stopni obroty 2,następnie w osobnym naczyniu mieszam wszystkie
suche składniki i wsypuję do ciepłego mleka i nastawiam obroty 2 - 15 sekund. Tak przygotowaną masę przekładam na formę do
pieczenia (formę wykładam papierem do pieczenia).Piekę ok 1 godziny w temperaturze 130 stopni, po wyciągnięciu z
piekarnika czekam ok 15-20 minut i wtedy z masy kroje batony.
Przeciętnie wychodzi ok 20 batonów.Daję to dzieciom na drugie śniadanie lub podwieczorek a samo często jem taki baton na śniadanie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
wlasnie czekamy... przepis rewelacja
Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie wiedziałam jakiej wielkości formę użyć i zrobiłam w takiej 24x24 cm. Wyszło dość grube ale wyszło
I co fajne można długo przechowywać.
Świetny przepis
Dobra baza do różnych kombinacji.
cieszę się bardzo, że smakują batony
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
pycha![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
super przepis - ja zamiast fistaszków dałam orzechy laskowe i włoskie i lekko je pogniotłam-rewelacja dla dzieci i dorosłych![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?