Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (500 g)
- 250 ggórskich płatków owsianych
- 50 gsuszonej żurawiny
- 50 g rodzynek
- 75 g wiórków kokosowych
- 125 gmieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
- 125 g niesolonych fistaszków
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Podgrzewam mleko w naczyniu - 5 minut 50 stopni obroty 2,następnie w osobnym naczyniu mieszam wszystkie
suche składniki i wsypuję do ciepłego mleka i nastawiam obroty 2 - 15 sekund. Tak przygotowaną masę przekładam na formę do
pieczenia (formę wykładam papierem do pieczenia).Piekę ok 1 godziny w temperaturze 130 stopni, po wyciągnięciu z
piekarnika czekam ok 15-20 minut i wtedy z masy kroje batony.
Przeciętnie wychodzi ok 20 batonów.Daję to dzieciom na drugie śniadanie lub podwieczorek a samo często jem taki baton na śniadanie.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwlasnie czekamy... przepis rewelacja
wlasnie czekamy... przepis rewelacja
Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie...
Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie wiedziałam jakiej wielkości formę użyć i zrobiłam w takiej 24x24 cm. Wyszło dość grube ale wyszło
I co fajne można długo przechowywać.
Świetny przepis Dobra baza do różnych...
Świetny przepis
Dobra baza do różnych kombinacji.
cieszę się bardzo, że smakują
cieszę się bardzo, że smakują batony
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
pycha:)
pycha

super przepis - ja zamiast
super przepis - ja zamiast fistaszków dałam orzechy laskowe i włoskie i lekko je pogniotłam-rewelacja dla dzieci i dorosłych
(No subject)