 
                                            
                                    Składniki
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (500 g)
- 250 ggórskich płatków owsianych
- 50 gsuszonej żurawiny
- 50 g rodzynek
- 75 g wiórków kokosowych
- 125 gmieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
- 125 g niesolonych fistaszków
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Podgrzewam mleko w naczyniu - 5 minut 50 stopni obroty 2,następnie w osobnym naczyniu mieszam wszystkie 
 suche składniki i wsypuję do ciepłego mleka i nastawiam obroty 2 - 15 sekund. Tak przygotowaną masę przekładam na formę do
 pieczenia (formę wykładam papierem do pieczenia).- Piekę ok 1 godziny w temperaturze 130 stopni, po wyciągnięciu z 
 piekarnika czekam ok 15-20 minut i wtedy z masy kroje batony.
 Przeciętnie wychodzi ok 20 batonów.- Daję to dzieciom na drugie śniadanie lub podwieczorek a samo często jem taki baton na śniadanie. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
wlasnie czekamy... przepis rewelacja
Bardzo smaczne, choć dość słodkie. Nie wiedziałam jakiej wielkości formę użyć i zrobiłam w takiej 24x24 cm. Wyszło dość grube ale wyszło I co fajne można długo przechowywać.
 I co fajne można długo przechowywać.
            
Świetny przepis Dobra baza do różnych kombinacji.
 Dobra baza do różnych kombinacji.
            
cieszę się bardzo, że smakują batony
pycha

super przepis - ja zamiast fistaszków dałam orzechy laskowe i włoskie i lekko je pogniotłam-rewelacja dla dzieci i dorosłych