3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BANANY PO AFRYKAŃSKU


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • SKŁADNIKI:
  • 130 g płatków ryżowych
  • 130 g mąki pszennej
  • 6 bananów
  • 2 jajka
  • torebka cynamonu
  • 2 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Płatki ryżowe wymieszać z mąką czas 20 s, obr. poz 4, następnie wbić jajka i wsypać cynamon pół torebki, dodać sól i wlewając stopniowo mleko ucierać na jednolita masę czas. 20 s, obr. poz 3.

    Odstawić masę w chłodne miejsce na godzinę.

    Banany umyć, obrać i przekroić wzdłuż. 

    Każdą połówkę znużyć w cieście, obtoczyć i smażyć w głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu.

    Gdy się zarumienią,  wyjąć i odsączyć.

    Podawać posypane cukrem i szczyptą cynamonu.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz