3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bananowe muffinki z morwą (bez cukru)


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Bananowe muffinki z morwą (bez cukru)

Masa

  • 130 gramów mąki pszennej
  • 130 gramów mąki żytniej
  • 3 łyżki karobu, Mozna zastąpić kakao
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 gruszka, Starta na grubych oczkach
  • 3 jajka
  • 190 gramów olej rzepakowy, Moze byc z pestek winogron lub kokosowy
  • 3 bananów, dojrzałych
  • 165 gramów Morwa biala suszona, Owoce
  • 6
    30min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Suszone owoce morwy zalac ciepla woda do ich poziomu i odstawić na 10 minut. Do naczyna miksujacego włożyć obrane banany, jajka i zmiksowac 10-15sek/zwiekszajac stopniowo obroty do 4. Dodac olej, starta gruszke oraz odsaczona z wody morwe. Wymieszac 5sek/obr 3. Do naczynia miksujacego wsypac mąki, proszek do pieczenia, sode, cynamon oraz karob. Wybrac na urzadzeniu tryb wyrabiania ciasta CiastoTurbo 2.0 s. W razie potrzeby powtórzyć kilka razy aby wszystkie skladniki połączyły sie w jednolita masę. Przełożyć do sylikonowych foremek na muffiny i piec 15-18 minut w piekarniku na 180st z termoobiegiem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gruszka lepiej aby była miekka i soczysta. Banany bardzo dojrzałe. Można eksperymentować z mąkami np dac 130 gram mąki pszennej i 65 gram zytniej oraz 65 gram orkiszowej (rowniez wychodzą świetne). Jesli chcemy aby aby muffinki byly bardziej czekoladowe zwiększyć ilosc karobu/kakao o 1/2 lyzki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy