3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Banana bread - chlebek bananowy


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

Bana bread - chlebek bananowy

  • 220 gramów mąki pszennej, lub krupczatki
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 25 gramów cukru pudru
  • 50 gramów cukru brązowego
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 jajka
  • 125 gramów oleju kokosowego
  • 3 banan, dojrzały, miękkie, brązowe
  • 10-15 gramów orzechy włoskie, łuskane, połówki
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 160 C i wyłożyć formę keksową papierem do pieczenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Włóż mąkę, sodę i cynamon do miski Closed lid, załóż pokrywkę z miarką i miksuj przez 3 s. turbo. Przesyp do osobnego naczynia.
Następnie dodaj jajka, olej, wanilię i pocięte banany do Closed lid z miarką i miksuj przez 15 s,obroty 6.
Zbierz kopystką masę do środka, dodaj mąkę z naczynia, dołóż cukier i zmiksuj przez 10 s, obr 5. Zbierz kopystką, zamknij pokrywką i w razie potrzeby blenduj przez kolejne 5s, obroty 5.
Tak przygotowaną masę przelej do uprzednio wyłożonej papierem keksówki i piecz przez 55- 65 minut w piekarniku przy temp. 160 C
( termoobieg lub grzanie dolne i górne), aż góra ciastka będzie złotawa; można użyć patyczka do szaszłyka, gdy włożony w środek wychodzi suchy, należy wyłączyć piekranik, wyjąć chlebek z foremki i ostudzić ( może być ciągle w papierze) przez 5 minut w piekarniku.

*** czasy i moc obrotów można modyfikować biorąc pod uwagę różne modele TM. ***
Ilość cukru również nie musi być taka, jaką podałam, można dodać tylko 80 g. brązowego cukru, bez pudru***


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy