Składniki
- SZKLANKA CUKRU
- 25 DAG MĄKI PSZENNEJ
- TABLICZKA BIAŁEJ CZEKOLADY
- 15 DAG MIĘKKIEGO MASŁA
- 1 1/2 MT AJERKONIAKU
- 4 jajka
- ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
- BIAŁA POLEWA CZEKOLADOWA
- RODZYNKI DO DEKORACJI
- MASŁO I KASZA MANNA DO FORMY
-
6
1h 45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1) CZEKOLADĘ BIAŁĄ ZETRZEJ CZAS 20S.OBR.POZ.7-8 PRZESYP DO MISECZKI
2)MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA GŁADKĄ MASĘ, ZAŁOŻYĆ MOTYLEK I UCIERAĆ CZAS 1 MIN.OBR.POZ.3.PO KOLEJI WBIJAĆ PRZEZ OTWÓR JAJKA I WLEWAĆ AJERKONIAK UCIERAĆ 1 MIN.OBR.POZ.3.
3) DO MASY MAŚLANEJ DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, ORAZ STARTĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,WYMIESZAĆ CZAS1 MIN.OBR.POZ.3.
4)CIASTO PRZELAĆ DO FORMY Z KOMINEM,WYSMAROWANEJ MASŁEM I WYSYPANEJ KASZA MANNĄ.PIEC OK. GODZINY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMP.175 ST.C
5)UPIECZONĄ I OSTUDZONĄ BABKĘ WYJĄĆ Z FORMY.POLAĆ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,OZDOBIĆ RODZYNKAMI.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz