BABKA WIELKANOCNA Z AJERKONIAKIEM Przepis jest nieprzetestowany
Author picture tuska20051
utworzono: 04/16/11 zmieniono dnia: 11/29/11

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BABKA WIELKANOCNA Z AJERKONIAKIEM


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

BABKA WIELKANOCNA Z AJERKONIAKIEM

  • SZKLANKA CUKRU
  • 25 DAG MĄKI PSZENNEJ
  • TABLICZKA BIAŁEJ CZEKOLADY
  • 15 DAG MIĘKKIEGO MASŁA
  • 1 1/2 MT AJERKONIAKU
  • 4 jajka
  • ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • BIAŁA POLEWA CZEKOLADOWA
  • RODZYNKI DO DEKORACJI
  • MASŁO I KASZA MANNA DO FORMY
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie 1h 0min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1) CZEKOLADĘ BIAŁĄ ZETRZEJ CZAS 20S.OBR.POZ.7-8 PRZESYP DO MISECZKI

    2)MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA GŁADKĄ MASĘ, ZAŁOŻYĆ MOTYLEK I UCIERAĆ CZAS 1 MIN.OBR.POZ.3.PO KOLEJI WBIJAĆ PRZEZ OTWÓR JAJKA  I  WLEWAĆ  AJERKONIAK UCIERAĆ 1 MIN.OBR.POZ.3.

    3) DO MASY MAŚLANEJ DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, ORAZ STARTĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,WYMIESZAĆ CZAS1 MIN.OBR.POZ.3.

    4)CIASTO PRZELAĆ DO FORMY Z KOMINEM,WYSMAROWANEJ MASŁEM I WYSYPANEJ KASZA MANNĄ.PIEC OK. GODZINY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMP.175 ST.C

    5)UPIECZONĄ I OSTUDZONĄ BABKĘ WYJĄĆ Z FORMY.POLAĆ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,OZDOBIĆ RODZYNKAMI.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy